fbpx

Sommarmingel med Eleplant och Jävligt Gott

Tack för att du kom!

Stort tack till alla som kom förbi idag på vårt härliga sommarmingel på ChouChou med Eleplant som huvudsponsor! Vi hoppas att ni alla hade det lika trevligt som vi!

Här nedanför hittar ni dels recepten på en del av de smarriga snittar som kockarna på ChouChou lagade åt oss, men också mer information om Eleplant och om våra övriga sponsorer som gjorde kvällen möjlig.

Och  – kanske viktigast av allt! Missa inte vår välgörenhetsauktion till förmån för Therese Lindgrens nya stiftelse ”Svenska Djurfonden” som verkar för och stödjer främjandet av djur och dess livsvillkor, oavsett art.

Välgörenhetsauktion

Missa inte denna unika möjlighet att äga den skickliga och konstnären Diana Wahlborg’s konstverk och samtidigt stötta djuren. Buda här!

Konstverket kommer att målas live torsdagen den 13 juni mellan 17-20. Vi publicerar det färdiga konstverket när det är klart under kvällen och skapandet kommer att sändas live på instagram: green_communication

Eftersom temat är djurens välmående har vi valt att skänka hela vinsten till författaren och influencern Therese Lindgrens stiftelse Svenska Djurfonden. Stiftelsen har som ändamål att samverka med organisationer och individer förbättra livsvillkoren för alla djur – oavsett art.

Detta är ett samarbete mellan Eleplant, Green Communication och Jävligt Gott.

Vinnaren av budgivningen presenteras på Jävlgtgott.se/eleplant

Buda på auktionen här!

Recept

Här hittar du recepten på en del av de snittar och smakbitar som bjöds på under kvällen! 

Recepten är utvecklade av kockarna på ChouChou under Gustav Johansson och Fabian Moragas ledning. 

Chilismör

 • Vispa upp smöret fluffigt. 
 • Vänd sedan in flingsalt och friterad chili. 

 

Chili crisp

 • Heta upp olja till 140-160 grader. 
 • Lägg i kanel, kardemumma, stjärnanis, pepparkorn
 • Häll sedan lite i taget över torkad chili. 
 • Sila sedan allt. 
 • Då har man både crisp och chili olja. 

 

Smör och smörbönskräm

 • Mixa 500g smör för att sedan tillsätta 2,5kg smörbönor.
 • Tillsätt 2dl tahini mixa igen. 
 • Krydda upp med provensalska kryddor och tryffel och salt. 
 • Om för tjock tillsätt is och mixa igen. 

 

Kronärtskocka med brynt smör 

 • Dela kronärtskockashjärtan i 4 för att sedan fritera dem. 
 • Stek mixad vitlök efter smak och tillsätt sedan smöret. Låt de koka tills de blir brynt. 
 • Avsluta med chili, flingsalt och persilja. 

 

Våra partners

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till våra partners som gjorde den här kvällen möjlig, framförallt vår huvudpartner Eleplant vars fantastiska växtbaserade smör ni fått njuta av i snittarna och maten under kvällen. 

Eleplant är som smör på alla sätt, förutom ett. Det bryns som smör, det smakar, beter sig och ser ut som smör. Men är gjort på växtbaserade ingredienser och har hälften så stort klimatavtryck, för att inte tala om en helt waste fri tillverkningsprocess i fabriken i Finland. Ni kan smaka på det i rätterna här på ChouChou och förhoppningsvis inom kort både köpa det i en lokal matbutik nära dig och njuta av det på ännu fler restauranger.

MZ Wines är Måns Zelmerlöws egna vinmärke som stod för drycken under kvällen. Vinerna har vunnit flertalet priser och sålt över en miljon flaskor på Systembolaget

Stort tack till ChouChou som öppnat sina dörrar för kvällen och hjälpt till både med mat, service och sin fantastiska lokal för kvällen! ChouChou är en helt växtbaserad restaurangupplevelse med Gustav Johansson som kulinarisk och kreativ ledare som strävar efter att vara det nya normala. Ett ställe där du inte behöver välja mellan att äta gott och göra gott.

Och sist ett stort tack till MOSSA, FÄRG, FLOREA och C/O GERD som alla bidragit med produkter til våra lyxiga goodie bags!

Trevlig sommar!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!