fbpx

Galetter med chevre

med valnötter och spenat

Receptet: Galetter med chevre

4 portioner

Ingredienser

Galetter

Bovetemjöl 3.5 dl
ägg 2 st
Vatten 2 dl
Mjölk 2 dl
Salt Efter smak
Smör att steka i Efter smak

Fyllning

Chevreost 200 g
Valnötter 100 g
Färsk spenat 80 g
Gräddfil 2 dl
Honung 4 msk
Balsamicosirap Efter smak
Salt, peppar Efter smak

Gör så här

Galetter

Fyllning

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Galetter med chèvre, valnötter och spenat

Det här receptet lagade jag i vintras medan bloggen vilade, och därför minns jag inte riktigt alla måtten exakt. Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog för att ta ett par bilder, även om de blev ganska slarviga och suddiga. Eftersom det också blev något av en hit så tänkte jag att jag skulle försöka återkalla receptet någorlunda och dela med mig av det.

Det här är min grova bondvariant av galetter, dvs franska matpannkakor på bovetemjöl. Orginalet ska gräddas av ett proffs på en särskild crêpeshäll och tydligen, med lite träning ska det endast krävas ca 1 msk smet per pannkaka. De blir då också betydligt större än de blev i min stekpanna. Jag må vara en jävel på vanliga svenska pannkakor, men jag suger uppenbarligen på att baka galetter, så jag använde nästan lika mycket smet som när jag gräddar vanliga pankisar (till slut blev det ganska bra ändå tyckte jag). Crêpes kallas de när man gör smeten sötare, på vetemjöl och fyller dem med glass eller andra sötsaker.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!