fbpx
Event: Lär dig göra lyxiga chokladpraliner i vår studio Labbet

MAGISKA PRALINER: GÖR DINA EGNA LYXIGA CHOKLADPRALINER TILLSAMMANS MED EN RIKTIG CHOCOLATIER I VÅR STUDIO

Följ med på en 4-timmars praktisk chokladworkshop ledd av en professionell chocolatier, där du får chansen att väcka dina sinnen och släppa loss din kreativitet. Oavsett om du är en chokladälskare, yrkesverksam eller bara letar efter en rolig och unik upplevelse, är den här kursen det perfekta sättet att fördjupa dig i konsten att skapa praliner.

Läs mer och boka din unika chokladupplevelse här

Om dagen
Under dagen går vi igenom val av utrustning för det perfekta resultatet, vetenskapen bakom temperering av choklad, och fyllningskomposition. Viktoriia lär ut konsten att skapa blanka och färgglada praliner med perfekt balanserad smak och textur. Vi bjuder på en god lunch och såklart chokladprovning.

Allt detta ingår
Professionell handledning av en erfaren chocolatier
Kort föreläsning om hantverket
En lättare lunch och gourmetsnacks
En chokladprovning
En ask med dina praliner att ta med hem, och en goodiebag

Inga förkunskaper behövs
Kursen passar alla. Nyfikna nybörjare, eller matälskare som vill prova på växtbaserad matlagning.
Eller för den som bara vill träffa nya människor, mingla, och äta en god måltid tillsammans.
På våra sociala upplevelser träffar du nya människor, så att boka solo spelar ingen som helst roll!
Skratt och en härlig dag utlovas.

Om kursledaren
Träffa Viktoriia, en hängiven chocolatier, konditor och grundare av S-Foodies Cake and Chocolate Studio i Uppsala. Med en äkta passion för sitt hantverk älskar hon att dela med sig av sin kunskap och kärlek till choklad och bakverk.Hennes bok, Råsöt, tilldelades priset för Bästa Dessertbok vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. I sina workshops erbjuder Viktoriia en varm och inspirerande miljö för alla som är nyfikna på att lära sig chokladens ädla konst.I slutet av kursen kommer du att ha både färdigheterna – och pralinerna – för att imponera på vänner och familj.

Vad är inkluderat?
Kom som du är, allt finns på plats! Förkläde och alla ingredienser och verktyg finns på plats i studion. Välkommen till oss, och vår grymma studio: Labbet.

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Påsken är för många förknippad med god mat. Förmodligen med ägg, lamm, och sill inblandat. För oss är påsken också förknippad med god mat. Men snällare varianter. För det kan vara precis lika gott med växtbaserat, som originalet – och visst smakar allt mycket bättre med ett gott samvete.

Här kommer några av våra växtbaserade favoriter från åren som gått. Kanske är det knytkalas på gång i helgen? Då har du en hel del att välja mellan här. Klassiker, och lite nya läckerheter. Hoppas du hittar något, och hoppas att du kan inspirera övriga sällskapet till att välja mer hållbar mat. Vi hejar på er!

Sparristartare

Här kommer en ljuvlig sparristartare. Den görs på färdig smördeg, och är därför en perfekt kompis om det ska bli buffé.


Tofu med majonnäs och tångcaviar, smaksatt med svart salt. En riktig höjdare på buffén. Det svarta saltet är lite trixigare att hitta, men sök på nätet så hittar du säkert i en butik någonstans i närheten. Det svarta saltet ger nämligen en smak av ägg. En sån grej va?

Svamp & nötstek – en helt otrolig rätt till storhelgen. Här har vi sannerligen en favorit i repris. Denna lagas hos oss varje år, och den är alltid lika populär.

Vad vore väl en storhelgsbuffé utan en potatissallad? Här i en riktigt fräsch tappning. En så kallad fransk variant. *Chefs kiss*

Behövs väl ingen närmare presentation av detta va? En fullpott på vart enda bjudbord. Vågar vi säga året om? En växtbaserad variant som är precis lika god som orginalet.

För att undvika eventuella konflikter vid bordet, så finns det självklart också sill! Härlig västkustsill. En variant som har övertygat både en och två konservativa sillfanatiker.

Då till efterrätten. Precis lika god som den är vacker. En växtbaserad cheesecake med passionsfrukt. Här går det bra med vilken växtbaserad grädde som helst, som kan vispas. Njut!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x