Hej!
Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag till! 😉
Dagens stora och glada nyhet är mitt nya samarbete med Crêperikedjan Crepson som ursprungligen kommer ifrån Båstad, men idag har sin bas i Västermalmsgallerian på Kungsholmen (väldigt nära där jag bor, vilket jag är fett nöjd med!) och som tidigare höll till i Söderhallarna. Jag skriver kedjan, för de har stora ambitioner för expansion som jag tror stenhårt på, även om de i dagsläget bara har en enhet öppen.
Jag kan glatt tillkännage att vi ingått ett större och långsiktigt samarbetsavtal där jag kommer hjälpa dem med deras veganska rätter på menyn och att marknadsföra dessa. Det innebär att det alltid kommer att finnas åtminstone två om inte fler Jävligt Goda veganska alternativ på deras menyer framöver, framtagna av undertecknad.
I morgon, den 15:e januari 2019 släpps de första två galetterna på deras meny, Jävligt Franskt som är en take på ”Biff och bea” med fejkonmarinerad tofu, karamelliserad lök och en enkel kall bearnaisesås, samt Jävligt Libanesiskt som är en take på Zeinas libanesiska moussaka med hummus, fast med oumph istället för kikärtor. Om några veckor kommer också en tredje rätt, en efterrättscrêpe med apelsinchokladsås, färska apelsinbitar, kexsmulor och chokladglass! Så vad väntar ni på?! Dra dit och smaka för bövelen!
Det som är speciellt med Crepsons koncept är att de till skillnad från andra Crêperier satsar på ”fast casual” segmentet istället för a la carte och pressade dukar. Det vill säga att de serverar crêpes och galetter av lika hög kvalité, men främst on the go, ihoprullade till en strut vilket gör att du enkelt kan ta med dig dem och äta utan spill och krångel. Jag var lite skeptisk i början, men direkt när jag åt min första blev jag helt såld. Det är ett klockrent sätt att äta dem på! Väldigt enkelt, gott och känns dessutom fräscht. Ni måste testa!
Här är receptet på den första galetten, Jävligt Franskt. Receptet på de andra två rätterna kommer nästa och nästnästa vecka!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂