*I samarbete med Scandic Hotels*
Hej!
I fredags hade jag äran och nöjet att sitta med i juryn för Scandic Beyond Burger Challenge där kockar från Scandics alla hotellrestauranger i landet hade fått chansen att tävla om att ta fram sommarens signaturburgare som kommer att serveras på alla deras restauranger.
Fyra burgare hade tagit sig hela vägen fram till finalen och tillsammans med bland annat Scandics Sverigechef Peter Jangbratt, deras food & beveragechef Thomas Frankl och tidningen Vegos chefredaktör Mattias Kristiansson så fick jag och glädjen att käka oss igenom dem alla fyra och bedöma dem.
Vinnaren var riktigt imponerande! Jag tror att ni kommer att gilla den rejält när den dyker upp ute i landet. Det första jag tänkte när den kom ut att den där kan ju knappast vara vegansk. Den dräller ju av ost..!
Men tji fick jag (och det var väl tur det?) för Johan Klässbo från Scandic Klarälven i Karlstad hade lyckats få till en helt sjukt grym ostsås baserad på violifeost, havrefraiche och stekt lök som bara drällde över hela burgaren. Tillsammans med en slaw på syrlig scharlottenlök och krispiga friterade pankosmulor fick den hela juryn på fall och vann med motivationen:
”En svulstig burgare som lyfter bilden av vego och växtbaserat till något som attraherar alla”.
Det är inte första gången som Scandic har en tävling för att ta fram receptet på sommarens specialburgare för hotellkedjan, men det ÄR första gången som de satsar på att lyfta fram en helt vegansk burgare som sommarburgare. Vanligtvis är detta den mest sålda rätten på hela Scandics meny under sommaren och det är otroligt coolt att de därför väljer att istället lyfta fram en helt vegansk burgare. Det kommer nog att få väldigt många fler människor att testa något nytt i sommar. Hatten av till Scandic för att ni vågar lyfta vego!
Burgaren kommer att finnas som kampanjburgare på alla Scandics Hotell i Sverige mellan midsommar och slutet av augusti i sommar.
Det var en ära att få vara er gästdomare. Lycka till framöver!