I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan vardagen inne i storstaden. Nu är det bara Sarahs föräldrar som är kvar där mer eller mindre regelbundet, men en gång per år så träffas de allesammans, inklusive familjer och knytkalasar för fulla muggar.
Mitt bidrag till den vegetariska sektionen var den här chorizo- och potatissalladen som jag improviserade fram dagen innan. Istället för kräftor kokade jag mig en kronärtskocka, men det var inte så fancy att det förtjänade ett eget inlägg. Till salladen åt jag tonvis med olika pajer, grönsallader och hoummus, men den fungerar utan problem som en fullvärdig rätt i sig. Utelämna eller byt ut fetaosten (som verkligen inte är nödvändig för att det ska smaka supergott) om du vill ha den vegansk.