Jo, man kan nog ganska lugnt säga att jag är inne i en chiliperiod just nu. Jag går omkring och fantiserar om nästa tilllfälle till att använda mina chipotlechilis och börjar verkligen tycka att det är ett allvarligt problem att min flickvän inte gillar stark mat. Känns som att det börjar ta lite osunda proportioner…
Jag var på Bröderna Ohlssons här i veckan och käkade deras vegetariska bönchili som inspirerade mig till den här rätten. När sedan min lika chilitokiga brorsa skulle komma över på middag så var det ju givet vad som skulle stå på menyn. Att servera chilin som enchiladas var mest för att variera det hela en aning. Kan ju inte bli FÖR enkelspårig. Gav chilin en koriander och limetouch också, vilket blev najs.
Om ni vill ha fler recept och tips på chili så finns det ett tidigare recept här. Och just for the record – vi snackar INTE chili sin carne här. Det är något helt annat. Jag har också gjort en liknande enchiladasvariant förut fast med tacofärs. Receptet kan lätt göras vegansk genom att utesluta osten eller byta ut den mot vegansk ost.