I går var min svåger på söndagsmiddag och då käkade vi det här. Receptet kan vara en mix av två av de godaste grejerna som finns, bönchili och quesedillas och igår fick jag till en riktigt schysst version. Det är fräscht, gott och somrigt, tycker jag iaf. Testa och be the judge!
Bilderna är ifrån en gång tidigare i våras då jag lagade samma sak, så bönröran har majs i sig och ser inte riktigt lika snygg ut som den blev igår, men det hjälper till att få en liten feeling av hela grejen. Jag serverade den dessutom med en grönsallad och gräddfil till igår.
Det här blir ungefär mitt femte recept på bönchili på bloggen. Jag har ett här, ett här, här och här, men som man brukar säga kärt barn har många namn. Och i mitt fall då, många variationer. Det här är en snabb och smakrik version. Receptet påminner lite om det med chilifyllda enchiladas, men är ju quesedillas istället – så det är en helt annan grej.
Quesedillas är ju en riktig hit i sig och går att laga i många varianter. Det här receptet är jag ganska säker på i stor utsträckning liknar det man får på de flesta genomsnittliga tapasrestauranger och är supergott. Det går lika bra att göra det utan några grönsaker, med bara ost och lite salt eller med mer rejäl fyllning, men det kommer som ett senare recept för sig.