Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara. Det här är mat anpassad för att hålla igång en hel bondfamilj efter en hård dags arbetande på gården. Då behövdes all extra energi som fanns tillgänglig, och maten lagades av det som fanns hemma runt husknuten. Lingon från skogen, gurka och potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England. Okej, det får bli mitt tillägg. Men, oavsett vad, det här är nog vad jag skulle käka om jag satt i dödscell väntandes på den sista stora showen. Utan tvekan.
Jag är också glad att jag äntligen tog mig tiden till att lära mig laga en riktigt god gräddsås. Det här blir egentligen fem recept i ett, men jag tycker att framförallt gurkan och lingonen är ett måste till de här bullarna. Potatisen kan varieras, men den blir ju alltid godare i ugnen brukar jag tycka. Så håll ut och läs igenom allt och testa dem gärna tillsammans!
[hr]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon
DELA INLÄGGET
Recept från inlägget
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
121 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer