Hej!
I måndags hade jag en person på besök i studion som jag varit otroligt imponerad över i flera år sedan jag upptäckte henne och hennes färdigheter på instagram. För er som bara är inne på mat så kanske det här är ett nytt namn, men för alla som är det minsta intresserade av Ninja Warrior, OCR tävlingar, galna gymgrejer eller i stort sett bara träningsprofiler känner säkert till Fanny Ahlfors, eller Fanny Josefine som hon kallas i alla sina sociala medier sedan tidigare.
Hon har gjort sig känd för att dels vara otroligt stark, men också för att vara minst sagt nyskapande med sina olika gymövningar. Eller hur låter det här: 1111 pull ups på en enda dag? Enarmspullups med bara två fingrar? Armhävningar hållandes i ringar och med två däck på ryggen? Klättra klätterväggar utan att använda benen? Ovanpå detta tävlar hon och hennes pojkvän som också är fitnessinfluencer samt polis tillsammans i Swim Run tävlingar där man ska omväxlande simma och springa riktigt långa sträckor. Hon berättade när hon var i studion att de för något år sedan gjorde ett typ sextimmarslopp där hon totalt fick ihop ca 80 000 (!) steg, och sen tillkom det simning ovan på det alltså. Helt galet. Hon är verkligen en riktig superhjälte. Kolla bara på den här videon:
Men hur kommer det sig då att jag bjöd in Fanny till studion? Jo! Jag har ett nytt samarbete i höst där jag tillsammans med KitchenAid ska djupdyka ner i träningsmat på nytt och den här gången försöka inspirera och lära ett par grymma träningsprofiler mer om hur man kan äta jävligt gott samtidigt som man presterar på max. Hur ska man till exempel äta om man vill äta hållbart och samtidigt ska springa 80 000 steg på en dag? Det här och mycket annat snackar jag och Fanny om samtidigt som jag visar henne hur man kan laga en riktigt god och samtidigt hyfsat enkel gröncurry från scratch med hjälp av sin KitchenAid blender!
KitchenAid är ju mest kända för köksmaskiner, men sedan jag gjorde ett samarbete med dem förra hösten har jag varit helsåld på deras blenders. De är otroligt kraftfulla och mångsidiga vilket gör ganska avancerad matlagning väldigt mycket enklare. Det är inte minst superviktigt när man lagar träningsmat, vilken både behöver vara näringsriktig, men framförallt gå snabbt att laga då folks om tränar mycket kanske inte har tid att stå timmar i köket. Men bara för att det ska gå snabbt och vara hälsosamt måste det ju inte vara tråkigt eller äckligt. Tvärt om, med rätt utrustning blir det väldigt mycket lättare att laga god mat.
Den här gröncurryn är ett grymt exempel på dem. Genom att mixa ihop vitlök, ingefära, chili, en massa kryddor och örter till en pasta så sparar du väldigt mycket tid, hackande, och inte minst gör själva matlagningen väldigt mycket snabbare när du väl ska äta. Du kan förbereda både grönsakerna och kryddpastan dagar i förväg och sedan slänga ihop själva curryn på ca 10 minuter när du väl vill äta. Enklast är om du gör mycket kryddpasta i taget och sparar i en tätförsluten burk i kylskåpet. Då kan du bara ta fram den mängden du behöver och snabbt få dundermycket smak i något utan större krångel.
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂