Hej!
Här har jag ett riktigt smarrigt recept till er! Jag håller just nu på att laga mat till min nya kommande kokbok, och blev inspirerad av att ta delar av ett gäng olika tex mex recept vi lagade där och slänga ihop dem till den absolut svulligaste nachoskålen jag kunde föreställa mig!
Hur låter detta? Hemmakryddad tacofärs, cashewnötsostkräm, ärtguacamole, färsk chili, tomat, och havrefraiche. Allt toppat med lite koriander och så klart en hel påse med nachochips!
Det kanske låter lite komplicerat med cashewnötsostkräm, hemmagjord tacokrydda och ärtguacamole, men jag kan lova er att det är superenkelt. Framförallt om du har en bra blender eller stavmixer hemma.
Jag gör ALLTID min egen tacokrydda. Det är superenkelt och blir ärligt talat hundra gånger godare än de där tråkiga kryddpåsarna. Grunden är torkad oregano, paprikapulver och spiskummin. Mycket spiskummin! Sedan kan du variera lite efter tycke och smak, men jag brukar ofta byta ut paprikapulvret mot rökt paprikapulver och tillsätta både chiliflakes eller cayennepeppar samt en redig dos med ketchup. För ja – om du ska få till den klassiska tacosmaken så krävs både socker och lite tomat, och då är faktiskt ketchup ett riktigt bra sätt att få till det hela. Och så vitlök så klart. Men thats about it!
Jag har teamat upp under våren med Kockens kryddor för att ge er ett gäng sådana här krydd och mattips! Spana gärna in mina två tidigare inlägg där jag visar hur du dels lyckas med dina indiska kryddor i olika grytor, och hur du kan göra egen vegansk salsicciapasta! Det är tacksamt att de flesta kryddorna är veganska, eller hur? 😀
Här är receptet på mina animal style nachos!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂