Hej!
Hörrni, snart är det påsk! Och trots Coronakarantänen så börjar det faktiskt bli vår. Jag satt nyss ute i solen och det var VARMT. Fåglarna sjunger och folk går omkring utan jackor utanför när jag skriver det här. Buskarna knoppas och alltså, det är vår!
Jag är så sjukt tacksam för den saken. Jag har själv varit förkyld i typ fem veckor i streck nu och är verkligen inte en vinterperson. När påsken och våren kommer är det som att någonting vecklas ut inom mig och jag helt enkelt bara blir liiiite mer mig själv än jag varit hela vintern. Jag blir helt enkelt fan bara glad. Det känns fint!
Vilket verkligen gjorde att det kändes klockrent när Aito, den finska producenten av havrebaserade produkter, hörde av sig och frågade om inte jag ville göra ett recept inom ramen för deras kampanj ”En kärlekshistoria med naturen”. För vad är inte våren? Det är liv som spirar och människor som tinar upp. Det för mig är verkligen ett tecken om något på hur otroligt stor påverkan naturen har på oss. Vi blir glada när den mår bra och vaknar till liv.
Så för att fira det har jag gjort något som jag tycker på många sätt och vis symboliserar det här, och påsken som kommer här om bara någon vecka. En riktigt krämig och mustig grönsakssoppa fylld med havrematlagningsprodukt, saffran, vitt vin och tomat, samt kryddad med timjan, vitlök och dill. Påskgult, mättande och fyllt av vitaminer och energi!
Det är förresten verkligen så enkelt att göra en rätt som den här annars klassiska fisksoppekombon växtbaserad. En variation av grönsaker och baljväxter ger en härlig konsistens, Aito Oat Cuisine är minst lika krämig och god som sin animaliske gräddlike och med något ark norialger i grytan så får du dessutom till där den smarriga hinten av hav som man förväntar sig från den här smakombinationen annars.
Ni måste testa! Det är sjukt enkelt.