”Välkomna till Jävligt Gott Academy, Sveriges växtbaserade onlinebaserade kockskola!”
I ljuset av Corona och det faktum att vi just nu måste satsa på att ställa om, och inte stanna upp när alla stannar hemma så släpper vi en stor satsning på Webbkurser för storkök!
Jag har jobbat på dessa kurser nu i nästan fyra månader, så det var inte bara corona i sig som föranledde detta, men det gör det mer aktuellt än någonsin.
I ett första steg kommer vi att rikta in oss på att nå ut till skolkockar som sitter och rullar tummarna när deras elever är hemma. Ta chansen att fortbilda och lära er mer om hållbar matlagning istället för att grovstäda köket för en femte gång. För bara 3 499:- kronor får ett helt kök tillgång till tre kurser som ni kan gå hur många gånger som helst.
Under coronaperioden ger vi dessutom 20 % rabatt till alla skolkök som vill köpa en kurs eller hela paketet om tre kurser! Kontakta oss på javligtgott@coursio.com för att få rabatten och anmäla intresse!
Här kommer du hitta onlinebaserade kurser utvecklade av några av Sveriges främsta kockar inom växtbaserad och svinnsmart matlagning. Vi delar med oss av våra bästa metoder, insikter och verktyg för att göra hållbar matlagning enkel, god och näringsrik, oavsett om du lagar mat till 2000 skolelever eller 4 foodies vid chefs table.
Efterfrågan på hållbar mat på restauranger ökar, både inom privat och offentlig sektor. Men tillgången på kunskap och verktyg för att laga hållbar mat har inte alls ökat i samma takt och många upplever det som svårt att erbjuda. Det är för att lösa detta som Jävligt Gott Academy finns.
– Gustav, Jävligt Gott
I början finns här tre grundkurser utvecklade av Gustav Johansson, bloggaren och kokboksförfattaren bakom Jävligt Gott, men under 2020 kommer ett flertal kockar att ansluta med ytterligare kurser.
Redan nu är dessa kockar klara för att utveckla kurser under 2020:
- Magnus Naess, tidigare kökschef på Globala Gymnasiet och författare till boken Vegolyftet
- Daniél Kallonas, chefskock på Skapaskolan och vinnare av Årets Klimatkök 2019
- Karolina Tegelaar, kokboksförfattaren och bloggaren som driver bloggen Kakboken.se
Är du intresserad av ett skräddarsytt paket, av att veta mer, eller av att samarbeta? Hör av dig på javligtgott@coursio.com.
Kurserna kostar 1499:- styck eller kan köpas alla tre för 3 499:- per licens. Önskar ni köpa fler än en licens i taget, kontakta oss på javligtgott@coursio.com.
Kursernas upplägg
- Alla kurser är tänkta att läsas i grupp eller individuellt och omfattar mellan 10-20 lektioner per kurs.
- En lektion är tänkt att kunna läsas på ca 15-30 minuter och innefattar någon form av självstudie eller övning i efterhand, exempelvis att testa en metod eller ett recept.
- Tanken är att kurserna ska kunna läsas på APT, frukost eller lunch tillsammans med en arbetsgrupp.
- Varje kurs varvar kortare videoföreläsningar eller workshops med text, kommentarsfält, korta hemläxor och självtest för maximal inlärningspotential.
- Varje kurs beräknas ta mellan 5-10 timmar att läsa klart i effektiv studietid.
- Ni behåller kurserna tills vidare och kan läsa dem hur många gånger ni vill. Ni köper ett satt antal licenser per kurs beroende på storlek på er verksamhet och får använda dem fritt.
Aktuella kurser
Grundkurs, del 1 – Introduktion till vego
I den här första kursen går vi igenom den viktigaste grundläggande kunskapen om vegomat för dig som vill komma igång med vego och vill veta mer.
- Varför vego? Argument och olika frågor du kan möta.
- Det viktigaste om näringslära och att laga näringsrik mat.
- Vego och barn. Vad gäller?
- Servera vego till dina gäster – så ska du tänka.
- Lyckas med kryddning och textur – smart metod för att alltid lyckas
- Och mycket mer!
Grundkurs, del 2 – De nya gröna råvarorna
I den här kursen går vi i tre kapitel igenom de vanligaste nya växtbaserade råvarorna. Vegokött av olika slag, vegoostar och mejerialternativ samt olika alternativ till äggets konsistens och bindförmåga. Du får lära dig:
- Olika typer av vegoråvaror
- När används vad på bästa sätt?
- Och hur ska du bemästraa dem?
- Mängder med recept och videoinspiration.
- Hur du kan laga både nya kreativa, men också bekanta och klassiska recept med dessa nya råvaror
Grundkurs, del 3 – De gröna metoderna
I den här kursen fokuserar vi på några av de nya metoderna och tillagningssätten som gör att du kan utesluta kött, ägg och mejerier ur din matlagning utan att kompromissa med kvalitén eller smaken. Du lär dig att göra:
- Göra biffar, bullar och bollar på flertalet olika sätt med perfekt konsistens och smak.
- Slå varma och kalla emulsionssåser baserade på kikärtsspad istället för ägg.
- Skapa djup och smak i dina buljonger, såser och grytor utan kött, ost eller grädde
- Samt flertalet tekniker och recept för att variera grönsaker så de både kan ersätta klassiska köttdetaljer, stå som helt egna rätter eller bli fantastiska och nyskapande tillbehör