Hej vänner!
Nu är avsnitt 3 av mitt helt egna veganska matprogram Vegansk Husmanskost, baserat på boken med samma namn live på Godare.se!
Ni kan se avsnittet på TV Kanalen Godare som ligger i de flesta stora kabeltv kanaldistributörers grundutbud (ni kan läsa här vilken kanalstation!) och på AftonbladetTV online!
I avsnitt tre lagar vi klassisk svensk fredagstacos, fast med en twist! Dels gör vi egen hemmagjord tacokrydda (i min värld ett måste, död åt pulverkryddpåsarna) och så serverar vi den med en supergod guacamole och en galet smarrig mangosalsa!
Om ni inte har sett de tidigare avsnitten så hittar ni dem här och här på bloggen, samt även på Aftonbladet TV!
Här har ni receptet! Det kommer ursprungligen ifrån boken Vegansk Husmanskost, släppt på Bonnier Fakta 2019!
Fredagstacos, 4-6 portioner
Den svenska tacosen är något helt eget. Nog för att den kanske också finns i våra nordiska grannländer, men den finns verkligen inte i den här formen i tacosens hemland Mexico eller i Tex Mexens mecka Texas eller för den delen i den Mexicanska matens största koloni Los Angeles. Den är en helt egen underart född ur svenskens underliga förmåga att lätt förvanska och vattna ner främmande matkulturers kantigaste bitar och införliva dem i sitt eget lagomland. De hela köttbitarna blev färs smaksatt med en kryddpåse, salsan blev någon sorts underlig söt tomatsås med oklara grönsaksbitarna och guacamolen någon sorts oklar grön röra, också den kryddad med en påsblandning.
Så kan vi verkligen inte ha det. Så här har jag försökt ta det bästa av den svenska tacosen och ge den lite ny ryggrad med en enkel hemmagjord kryddning, en äkta guacamole och ett par kick ass tillbehör. Hoppas ni kommer att uppskatta den!
– Intro från boken Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019