Hej!
Nu har 6:e avsnittet av mitt matlagningsprogram Vegansk Husmanskost haft premiär på Godare! Jag visar hur du gör dina egna veganska fiskpinnar, perfekta klyftpotatisar, vegansk remoulad och egen hemmagjord vegansk majonnäs.
Än så länge går inte avsnittet att se online, så om du har Godare.se i ditt kabel TV utbud, sväng över dit och titta på programmet på TV!
Du kan dock se ett gäng av de tidigare avsnitten av serien på Godare.se hemsida eller på Aftonbladet TV.
Här är receptet på fiskpinnarna! Det kommer ifrån min kokbok med samma namn som TV programmet, Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019!
Fiskpinnar med remouladsås och klyftpotatis, 4 portioner
För många är fiskpinnar kanske själva förkroppsligandet av sunkig skolmat eller tråkiga halvfabrikat. För mig som då inte ätit riktiga fiskpinnar på snart femton år är de däremot supernostalgiska. Och om man panerar dem själv och gör en egen hemmagjord dansk remouladsås så är det bannemig inget halvfabrikat utan snarare en fråga om ett riktigt hantverksjobb, om än kanske åt det lite feta hållet. Men det här är inte en träningsbok, så det är okej!
Intro till receptet från Vegansk Husmanskost, Bonnier fakta 2019