Hej!
Som ni kanske vet så har jag ett samarbete med restaurangkedjan Oh Poké! Ungefär var annan månad tar jag fram en ny vegansk Poké Bowl till deras meny och nu är det dags för en ny bowl! Tidigare så hade vi Ceviche Poké, och nu ger jag er Sashimi Poké! Där den tidigare var inspirerade av den peruanska sashimin är denna inspirerad av det japanska köket och löst på idén om sashimismaker.
Denna pokébowl är mildare i sina smaker, med fokus på umami, sälta och sötma. Istället för mango har vi melon, och bredvid den veganska laxen från Vegan Seastar så har vi också sojamarinerade tofubitar och marinerade böngroddar som ger sälta och textur till bowlen. För att göra det mer umamirikt och havsbetonat så har jag också slängt in sjögrässallad och furikakekrydda. Allt som allt är det en riktigt smarrig och fräsch bowl!
Ni hittar den på alla Oh Pokés restauranger, och med hjälp av receptet när nedan så kan ni också göra den själv hemma om ni skulle vilja. Oh Poké är anslutna till ett gäng olika take away tjänster så om ni inte har möjlighet att ta er förbi så funkar det perfekt att beställa hem till hemmajobbarlunchen eller för en snabb och god middag!