Intervju med Ulrika Backlund, dietist och rådgivare på Livsmedelsverket!
Den här intervjun är en del av min seminarieserie tillsammans med Gastro Nord mässan där vi i ett antal seminarier intervjuar olika personer och diskuterar hur vi kan göra den offentliga och privata storkökssektorn hållbarare! I tidigare avsnitt har jag träffat Bastard Burgers COO samt skolkockarna Magnus Naess och Daniel Kallonas.
I det här avsnittet har jag bjudit in Ulrika Backlund från Livsmedelsverket för att reda ut en av de kanske mest diskuterade frågorna i Skolmatssverige de senaste åren. Kan vegansk mat vara näringsriktig nog för att serveras till barn i skolan? Och kan man förvänta sig av en vanlig skolkock eller kommun att erbjuda detta? Hur ska man tolka deras riktlinjer egentligen?
I den här videon reder vi en gång för alla ut vad livsmedelsverkets rekommendationer säger, vad de innebär och vilket ansvar kommunen, skolan, föräldrarna samt eleverna har. Ett superintressant samtal!