Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem kommer att publiceras här på bloggen under våren som teasers. Pannbiffarna från förra veckan är ett av dem, och det här är ett annat. Läs, laga och njut!
Dillkött och dess kusin pepparrotskött är två rätter som fått oförtjänt lite credd med tanke på hur unika och förfinade i både sina smaker och i sina utföranden som de är. Precis som med en god brunsås så ligger hemligheten i de här grytorna i fonden, men också i en kärleksfull balans mellan smak, syra och sötma. Det är nära på franskt i vilken känsla för detalj som krävs för att få till det perfekta dillköttet, och det får mig att verkligen bli stolt över det unika svenska matarv vi har.
Det här är haute cuisine at it’s best, eller som vi skulle ha sagt på rent och skärt dalmål. Sjukt jävla gott.
Veganskt dillkött
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer