Det här är inget jätterecept, men gott är det. Och vem vill inte kunna göra sina egna lökringar?!
Det här med frityr är en lite klurig grej. Å ena sidan är det superonyttigt. Å andra sidan är det svingott. Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma. Fram tills jag upptäckte det här receptet så var det coolaste jag någonsin friterat typ hemmagjorda pommes eller sån där dubbelfriterad tapaspotatis.
Jag älskar lökringar, och ville verkligen kunna göra egna ringar till mina burgare hemma. Jag försöker dessutom att skära ner på alla onödiga ägg som jag käkar (palla industrin..), så jag ville gärna få fram ett recept utan ägg. (Visst är det intressant hur ofta folk slänger in ägg i allsköns olika recept för att få till en bättre konsistens, när lite vatten och potatismjöl funkar precis lika bra?).
Jaja. Here’s the recipe.
På bilden snodde jag ihop en dipsås av srirachasås och Astrid och apornas rökta vitlöksmajonnäs. Smarrigt värre.