*I samarbete med Fazer Aito*
Hej!
Nu har jag ett supersmarrigt recept till er! Det här var verkligen så oproportionerligt gott mot hur enkelt det var att laga, så jag blir alldeles lycklig faktiskt!
Det finska havreproduktsmärket Aito har utvecklat ett par nya smarriga smaksatta havreprodukter som kan ersätta matlagningsgrädde i olika rätter. Men ja, då smaksatta i förväg, vilket jag måste säga var en ovanligt bra idé. De finns i två versioner, men med ostsmak och en med pepparsmak, och i det här receptet använder jag mig av den med ostsmak som en sorts färdig ostbechamele.
Istället för ricotta så har jag fyllt mina cannelonis med en annan smart havrebaserad produkt från Fazer, deras Yoza Havrebit som är en sorts havrebaserad tofu, typ. Den har en lätt syra som gör att den påminner lite mer om ost än vad tofu gör, men funkar i övrigt på i stort sett samma sätt, och blir väldigt bra som ersättning till ricotta i en sån här rätt.
Överlag så är jag så väldigt glad att det börjar dyka upp så många fantastiska havrebaserade produkter. Bägge dessa produkter är gjorda på nordisk havre som tack vare vårt gynnsamma klimat här uppe är ovanligt näringsfyllt, och som ju är ett väldigt klimatsmart alternativ till ost och grädde.
Och ärligt talat. Tänk att det kan vara så här enkelt att laga något så här gott? KOLLA BARA PÅ DET!