I samarbete med Vegonade
Hej!
Jag älskar Halloween! No shame. Jag älskar att klä ut mig, att barnen klär ut sig, att frossa i kitchigt spökpynt och att gå och trick och treata med kidsen, själv utspökad till tänderna. ”Man måste ju gå all in för kidsen” brukar jag säga när folk öppnar dörrarna lite milt förvånade och tittar mer på mig än på barnen. Men ärligt talat, jag gör det 100 % för mig själv.
Min ena svåger bor och jobbar halva året i Los Angeles så ibland spenderar vi höstloven där hos dem, och det är ju onekligen någonting helt annat att fira Halloween där borta! Trädgårdarna dignar av fejkspindelnät, life size skelett häckar i var och var annan trädgård och hela landet går in i en kollektiv godisfrenzy för ett par dagar.
Riktigt så kul har vi inte riktigt här ännu, men det betyder inte att vi inte kan försöka. Jag älskar dessa moderna högtider, inte för att de är ännu en anledning att sälja på oss skitprylar vi inte behöver, eller för att det är ännu en anledning till att äta en massa godis, utan för att det är ännu en anledning till att leka! Det är som dansen kring granen, fast lite mindre pinsamt och med piratlapp för ögat!
Så, självklart vill jag bidra allt jag kan med halloweenstämningen. Här är ett uppdaterat recept på min blomkålshjärna från några år tillbaks. Det här blir supergott, ser riktigt snyggt ut och är en garanterad hit på halloweenbordet. Om du sedan faktiskt också tänker käka den, så rekommenderar jag en god sås gjord på mer Vegonade utblandad i havregrädde och lätt uppkokad, och sedan serverad med typ avhuggna vegokorvsfingrar och köttbullspindlar.
Det som gör det lite extra asenkelt att lyckas med att få detta riktigt gott är det faktum att jag kryddat det hela med hjälp av en påse Vegonade Roasted Paprika! Det ger färg och smak utan någon ansträngning över huvud taget och är galet enkelt. Bara blanda ihop, kleta in och ungsbaka i ca 40-50 minuter. Vegonaderna är superbra för att krydda vegomat överlag då de både innehåller redigt med fett för att bära smakerna, umami för att skapa mustighet och schyssta och enkla kryddblandningar som gör det enkelt att göra maten god utan någon ansträngning alls!