Hej!
Det här var kul! För några veckor sedan hörde SVT:s Indienkorrespondent, tillika programledaren för det väldigt lärorika och roliga programmet Världens Sämsta Indier, Malin Mendel av sig och frågade om inte vi kunde hitta på något tillsammans. Hon var sugen på att lära sig att laga mer vegansk mat, och erbjöd sig i utbyte att lära mig mer om indisk matlagning. Ett erbjudande som jag GÄRNA tog upp henne på!
Resultatet blev ett recept som vi utvecklade tillsammans där jag gjorde mina Koftabollar från ett recept från 2017 som jag tycker fått alldeles för lite uppmärksamhet, och hon gjorde en supergod sås och kokade ett kryddigt kokosris. Resultatet har ni här nedanför där vi på 20 minuter går igenom en massa intressanta tips och trix som du kan använda i din egen indiska matlagning!
Här är receptet vi kokade ihop! Var inte orolig för att det verkar vara många ingredienser, det är mycket kryddor och grejer som återkommer i alla tre delar.