I samarbete med Ta Fram Det Bästa
Hej!
Hörrni! Rolig nyhet! Jag har på nytt inlett ett samarbete med mina polare på Ta Fram Det Bästa, kampanjnamnet som samlar Kikkoman, Tabasco, Colman’s Senapspulver, Grey Poupon Dijonsenap och Maldons flingsalt under ett och samma tak!
För er som följt mig ett tag har koll på att jag jobbat med den en massa genom åren och är ett stort fan av alla deras produkter! I min kyl och mitt skafferi finns alltid alla fem varumärkena och de är otroliga för att få till de där riktigt stora smakerna i vegomat.
Ni kanske minns när jag tillsammans med Ta Fram Det Bästa skuggtävlade på Grill & BBQ SM 2017? Det var fan något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv!
Eller kanske har ni sett någon av alla de filmer vi gjorde tillsammans under 2016 och 2017? Eller kanske har ni testat något av recepten?
Oavsett så har ni sett mig hälla dijonsenap, tabasco och sojasås i nära på allting jag lagat de senaste tio åren. Så det här är verkligen en av mina drömpartners.
Så därför är jag superstolt över att kunna meddela att vi nu kommer att göra hela 10 recept tillsammans fram till sommaren! Rackarns vad mycket god mat vi ska laga alltså!
Först ut så vill jag bjuda på en relativt ny upptäckt för mig, den koreanska sötpotatisnudelwoken Japchae! Eller Chapchae som jag också sett det kallas. Det är i grund och botten en wok med framförallt shiitakesvamp, paprika, lök, morot och salladslök som wokas separat och sedan blandas med sega och smarriga sötpotatisnudlar som marinerats i sojasås, sesamolja, chilisås och lite socker. Allt toppas med sesamfrön, lättkokt spenat, och allt som ofta marinerade och wokade biffstrimlor, som jag då här har bytt ut mot marinerad tofu istället!
Hur gott som helst! Smakerna påminner en del om bibimbap, men då med nudlar, och har en helt oöverträffad konsistens ifrån både sötpotatisnudlarna (som inte påminner om något annat!) och de separat wokade grönsakerna som ger dem alla perfekt tuggmotstånd.
I min version har jag bytt ut vanlig sojasås mot Kikkomans Ponzu som är samma som Kikkomans klassiska japansk sojasås fast kryddad med lite citron. Den ger en naturlig och lätt syra till såsen som funkar hur bra som helst i den här rätten! Jag har även använt Tabascos nya asgrymma srirachasås istället för den klassiska fermenterade chilisåsen gouchujang som annars är vanlig i Korea. Den innehåller äkta tabasco som grund, som är jäst i 5 år (!) och har heller inga konserveringsmedel, vilket annars är vanligt i sriracha. Den fermenterade tabascons twist på den vanliga srirachasåsen är SJUKT mycket godare än originalsrirachan (tycker jag!) och funkar hur bra som helst i den här rätten då den påminner lite om gochujangen!