I samarbete med Vegonade
Hej hörrni!
Det känns som att det blir väldigt mycket julmat i dessa tider, och det kommer bli betydligt mycket mer inom kort. Men just idag så tänker jag att vi tar ett djupt andetag och tänker på något annat ett litet tag. Som kanske vad ni borde att testa att äta i Veganuari när ni gör en satsning på att käka veganskt i en månad?
Då kan jag lova er att det här receptet kommer bli en hit! Det är en superenkel, men riktigt, riktigt god måltid som du snor ihop med nästan ingen förberedelse alls utöver att hacka grönsakerna, och som sedan lagar sig själv praktiskt taget utan hjälp över huvud taget i ugnen. Det enda du behöver göra i slutet är att mixa tomaterna till en sås och riva ner vitlök i yoghurten.
Jag visar i videon hur du kan göra detta även om du inte har någon avancerad varmluftsugn där du kan köra flera plåtar samtidigt. Har du det så blir det så klart enklare att laga en större mängd av detta på en gång. Men det går absolut att göra detta på en enda plåt, men då kanske bara 2 portioner per plåt.
Om du kör med en varmluftsugn kan du hoppa över allt krångel jag gör i videon med avgränsare av aluminiumfolie och bara köra allt på 215 graders varmluft med en plåt per grej.
Om du har en vanlig ugn kan du kolla på videon för att se exakt hur jag gör mina avgränsare för att kunna göra alla tre delar till rätten på samma ugnsplåt. De funkar inte perfekt, lite juice från tomaterna kommer nog att smita över till potatisen, men det gör inget.
Det som gör att den här rätten blir så extra löjligt enkel är Vegonade Roasted Pepper som jag kryddar både vegoköttet och tomaterna med. Den innehåller både kryddor, fett, salt, syra och all umami du behöver för att få både salsan och vegoköttet att smaka supergott. Roasted Paprika på vegokött av det här slaget blir lite som grillad kyckling, vilket är något jag är övertygad om borde gå hem hos de flesta!
De flesta butiker kan ta in Vegonaderna, så om de inte finns hos dig så kan du be din butik att ta in dem!