Hej!
Jag har fått äran att få vara en av Västerbottensosts matinspiratörer i deras stora satsning #magipå20 som de har under 2015. 20 matinspiratörer ska skapa 20 rätter som vardera tar ca 20 minuter att laga, och Västerbottens gyllene krona ska vara en central del i receptet. Det är ett sponsrat jobb, det ska jag vara tydlig med, men jag käkar gärna Västerbotten vilken dag i veckan som helst så jag kan utan problem säga att jag står för det här till 100 %. 🙂
Jättekul tyckte jag, när de frågade om jag ville vara med och började genast fundera på vad jag skulle kunna laga. De har också ett underliggande picknicktema på sina maträtter, så jag tog dem på orden och gick direkt i tankarna till mat som är lika god kall som varm. Och vad är då inte godare än en smarrig pastasallad?
Den här rätten är verkligen så sjukt god. Jag fick inspirationen från det här receptet som jag fick i en av Linas Matkassar förra året, men har utvecklat det några steg till. Det är jättegott att äta kallt som matlåda eller till picknicken, men funkar självklart perfekt direkt ifrån spisen också. Hoppas ni gillar det!
Och ja – till sist ett kort ord till mina veganska och hardcore-lakto-ovo-vegetariska läsare. Jag vet att Västerbottensost innehåller löpe, som görs av kalvmage. Jag får ofta kommentarer på inlägg som har den typen av ostar här på bloggen som vill uppmärksamma det faktumet. Men, personligen har jag valt att inte vara jättenoga med ostlöpe. Alla drar vi våra gränser på olika ställen utifrån våra olika behov och förmågor. Jag har haft väldigt svårt att sluta äta ost (det är en ganska stor del av min diet, to say the least), men skär i stället ner på ägg, mjölkprodukter och undviker att använda läder. Andra undviker löpe men klär sig glatt i skinnjackor och käkar omeletter. Men i min bok är varje steg åt rätt håll värt att fira – och att käka västerbottenspanerad quorn istället för fabriksuppfödda kycklingar tycker jag gör det hela ganska värt ändå. 🙂