När sommaren kommer så är det framförallt två saker jag längtar efter. Att grilla och att åka ut till sommarstugan. Och nu fick jag göra bägge två på samma gång. Så fantastiskt jävla förspänt alltså! Det lyxigaste är att jag dessutom får göra det en hel massa gånger varje sommar, om och om igen. Livet på en pinne alltså.
Vår stuga är en gammal sekelskiftesgård som ligger på gränsen mellan Östergötland och Småland, mitt inne i det vackraste Bullerbylandet. Gärsgårdar, kohagar, urskogar, grusvägar och röda ladugårdar och bondgårdar i var och vart annat hörn. Vi har haft den i familjen hela mitt liv, och det är utan tvekan platsen där jag känner mig som mest hemma, och det har varit en konstant plats genom alla andra flyttar och förändringar. Så sjukt lyxigt att ha en sån plats.
Så, nu senast när vi var där så fixade jag ihop det här receptet på teriyakiquorn. Och så svårt var inte det – jag gjorde som vanligt och googlade och pusslade och det här blev resultatet. Supergott! Sen är ju teriyaki en av alla de där rätterna som jag faktiskt aldrig har käkat själv i köttformat – utan endast hemlagat i vegotappning, så jag kan inte gå i god för om det är likt originalet eller inte. Grunden för såsen kommer ifrån Allt om Mat och är jätteenkel.
Teriyakimarinerade quornfiléer
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer