I samarbete med Ta Fram Det Bästa
Hej!
Här hörrni! Har ni ett recept som jag har velat laga hur länge som helst, men av någon anledning inte lyckats med att ta mig för förren nu. Jag antar att hela grejen med att behöva frysa och tina tofun så många gånger gjort att jag dragit mig för det, men jag måste säga att jag inte riktigt fattar vad jag tyckte var så jobbigt nu när jag faktiskt gjort det. Om man lägger tofun i vattenbad går det superfort att tina den, och om man bara planerar någon dag i förväg så kräver det ju faktiskt ingen tid alls att bara ta ut något ur frysen och stoppa in det igen ett tag senare.
För alltså, hur gott blev inte det här? Dipsåsen gjord på Tabasco@ Habanero, Kikkomansoja, lime och ketchup var dessutom kanske någon av det godaste jag svängt ihop ever! Ett måste till allt möjligt skulle jag vilja hävda. Ni måste testa!
Tabasco® Habanero som fick smaksätta både marinaden till tofun och dipåsåsen är en av Tabascos hetare såser, med mer sting än den vanliga, men fortfarande samma härliga syra och smak från fermenteringen av chilifrukterna som man ju älskar med Tabasco®. Colman’s senapspulver är en fruktansvärt bra grund i olika kryddblandningar som här och ger hetta samt umami till allt du använder den i. Tillsammans lyfter de verkligen den här southern fried style tofun till skyarna!
Att trippelfrysa tofu på det här sättet förändrar texturen på den helt och hållet. När vattnet i tofun fryser så kristallliseras det och ”förstör” texturen på tofun, samt separerar från tofun. Kvar får du en mycket fastare och mer fibrös tofu, som när du upprepar proceduren nästan påminner lite om kött i sin trådighet. Att vätskan separerar från tofun gör också att det blir mycket lättare att pressa ut den, vilket lämnar enormt mycket mer utrymme för marinad att sugas upp.
Allt som allt är trippelfryst tofu helt enkelt den perfekta råvaran att göra vegansk southern fried chicken av! Ni måste testa!