Hej!
Livet alltså. Jag måste säga att just nu levererar du grejer jag verkligen aldrig hade föreställt mig. Jag var tillbaks i Borlänge förra helgen. Det var första gången på nästan fyra år. Lillebrorsan fyllde 25 och skulle fira så det vankades hemmafest, utgång och hela paketet.
När jag för tio år sedan flyttade från staden där jag växte upp så var det snarare en flykt än en flytt. En flykt från småstadsmentalitet, gamla mönster och folk som drog ganska tråkiga skämt om vegetarianer och blodiga biffar. Jag får ge dem att det nog var lite oväntat att jag som den enorma köttätaren jag var, skulle gå och bli vegetarian, men ändå. Det var inget folk riktigt kunde relatera till.
Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback. Den enda skillnaden var att jag nu kom hem som något av en lokalkändis. Brorsan med bloggen! Halv Åtta-Gustav! Att stå där i köket och höra de här killarna tävla om vem som äter mest vegetariskt kändes ganska märkligt. Även om Borlänge på många sätt är exakt samma jävla håla som jag flydde ifrån (plus ett Ikea och en herrans massa fler parkeringar), så kan uppenbarligen ändå vissa saker förändras.
Även om de kanske bara hade koll på mig för att jag var Simons brorsa, och även om de kanske mest bara var lite artiga och intresserade så var attityderna till vegokäk sjukt mycket mer positiva i det där köket förra helgen än vad jag lämnade bakom mig på perrongen för tio år sedan när jag klev på tåget ner till storstan. Det känns hoppfullt. Om vi till och med kan få med oss kebabpizzekillarna på tåget, då är vi fan på väg någonsans.
Nåja, för att fira det, och det faktum att jag ju gått och släppt BBQ kokbok så får ni hela två stycken köttfria och 100 % växtbaserade recept att svulla på i sommar! Friesen är ett recept som ni hittar i boken, och som inspirerats av de megagoda sötpotatisfriesen på Prime Burger. Burgaren är en del av mitt quest efter den perfekta bönburgaren. Vi är inte där ännu, men gott vare! Även om de fortfarande är lite för mjuka för min smak…
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂