Hej!
På fredag är det midsommar! Oj vad vi har längtat! Svenska traditioner, sommarfester, myggor, regn och rusk. 😉
Skämt å sido, det ska bli jäkligt nice, och för mig (och kanske en del till) så börjar också semestern! Min semester kommer dock att börja med en hel del jobb – å bloggens vägnar. På själva midsommarafton kommer jag nämligen att (dam, ta da dam, ta da dam!) sända LIVE MED CLARA HENRY I P3!!!!
Ja! Ni läste rätt. Yours Truly kommer att langa grillat sommarkäk i direktsändning med allas er coolaste favorityoutuber. Hur kul är inte det? Jag är i alla fall totalt star struck.
Jag ska laga den svenskaste av alla rätter. Nämligen tacos! 😀 Med en liten twist så klart. Och den twisten kommer i form av det jag ska göra hela nästföljande vecka – nämligen laga karibiskt dunderkäk tillsammans med Orlando’s Jamaican på Bergmanveckan! Bland annat kommer jag att langa karibisk blomkålstacos, så den tänkte jag bjuda på även under direktsändningen på midsommarafton.
Men nog om det (inte så humblebrag på det där va?). Midsommar är fortfarande midsommar och på midsommar ska man också käka snittar! Jag har tagit fram tre stycken dundergoda vegosnittar tillsammans med gänget på Patchwork, varav vi idag bjuder er på detta fantastiskt smarriga recept på veganskagen. Jag publicerade det för första gången för ungefär ett år sedan, och det har blivit en riktig klassiker sedan dess. Här serverar jag den på hemmagjorda brödkrutonger, och med enbart svart tångrom vilket ger den en lite spännande touch. Ett tips, om man vill göra den lite extra edgy är att byta ut citronjuicen mot lime vilket ger en helt annan dimension.
Men nog snackat. Här är receptet!
Det här inlägget är ett del av mitt samarbete med Patchwork – Vinet till Vego.