I samarbete med Anamma
Vet ni vad som är fint? När man har släppt veganska grillkorvar tillsammans med ett av Sveriges grymmaste vegomärken och det börjar bli grillsäsong! Då kan man laga sånt här och njuta av vårsolen och värmen för fulla muggar.
Mina och Anammas vegokorvar har ett ”skinn” gjort av alger som ger korven ett fantastiskt härligt ”knäck” när man tar en tugga på den, men som också behåller saftigheten inne i korven när den tillagas och grillas, till skillnad från många andra vegokorvar som ärligt talat kan bli ganska torra och trista på grillen.
Många recept på Choripáns som jag hittade på the internetz serverade korven grillad i två skivor skurna på längden, vilket jag tyckte såg coolt ut. För att dock inte förhindra att korven blev torr och trist så skar jag upp dem EFTER att jag hade tillagat dem. Det blev sjukt nice, man fick samma snygga look av en riktigt rustik grillad macka, och sjukt saftiga korvar.
Originalreceptet på Choripans kommer från Argentina är och är en sorts lokal korv med bröd på steroider. Namnet kommer från Choirzo, som är den klassiska korven man använder, och pan som betyder bröd. Chorizo i bröd helt enkelt. Man ska dock helst använda en baugette eller liknande och inte ett klassiskt korvbröd, och brödet ska också grillas och sedan ska både korven och brödet täckas i den klassiska Argentinska chimichurriröran. En salsa gjord på mängder med persilja, koriander, oregano, chili, vitlök, salt och olivolja. Det är verkligen HUR gott som helst!
Här har jag faktiskt använt min och Anammas vanliga vegokorv, inte chorizon, men vet du va – du får göra som du vill! Bägge smakar jävligt gott så du kommer inte ångra dig oavsett vad 😀