Hej hej!
Igår, på självaste midsommarafton, hängde jag hos Clara Henry i P3 och snackade vegokäk och grillade Sveriges nationalrätt med en twist – blomkålstacos! Ni kan lyssna på programmet i efterhand på deras hemsida, här.
Tanken var att göra ett lite mer ambitiöst och avancerat program än vad de brukar göra och sända livematlagning från studion. De hade en liten lägenhet där ett par av rummen var ombyggda till studiolokaler, ett kök och en hyfsat stor innergård som vi klämde in oss 8 pers i, svettades, skrattandes och hackades diverse olika grönsaker och frukter för glatta livet.
Att sända två timmar live är en väldigt hektisk upplevelse kan jag intyga. Framförallt när man försöker tajma att laga mat samtidigt. Tack och lov hade jag haft huvudet med mig att förbereda det mesta i förväg, så det enda jag behövde se till å fixa på plats var att trä upp blomkålen på sina spett, hacka salsan, grilla och sen servera. Vilket inte var det lättaste (vilket ni kan se på de aningen brända blomkålsbuketterna.. :P). Men jag fick god hjälp!
[hr]
Oavsett vad. Här är receptet på blomkålstacosen som jag serverade. Jag skapade det för att serveras på Bergmanveckan nu den kommande veckan då jag ska hänga i hela sju dagar tillsammans med Orlando’s Jamaican och rodda smarrigt karibiskt krubb till besökarna där.
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂