Hej!
Ja ni. I morgon gör jag min sista dag som anställd, inför vad som kanske kommer att visa sig bli första dagen på mitt nya liv, eller första dagen på en total jävla katastrof. Lite så känns det faktiskt nu. Jag har väldens prestationsångest, och det tänker jag inte hymla med.
Jävligt Gott har vuxit fram under flera år, och jag är väldigt tacksam för allt jag har fått tack vare bloggen, men jag tar det verkligen inte för givet. Just nu pendlar jag ganska friskt fram och tillbaks mellan pepp och total jävla panik inför vad för galenskap jag egentligen hittat på här nu när jag ska låta det här skeppet ta mig dit vinden blåser. Det gäller att verkligen lita på att jag vet vad jag håller på med, samtidigt som en ganska stor del av mig känner sig redigt jäkla skrajsen inför att styra ut på det öppna havet.
Och ovanpå det så råkade den här matbloggstävlingen ramla ner i huvudet på mig! Det känns jättekul att vara nominerad, men samtidigt är även det lite nervigt! Tävlingar kan ju vara världens bästa motivation, samtidigt som man inte ska låta dem stiga en åt huvudet på en. Långsiktighet är det viktigaste! Det är jag helt övertygad om. Att göra det man gillar och det man tror på. Men det betyder ju inte att det inte skulle betyda en massa för mig om jag vann! 🙂 (Ni får gärna gå in och rösta på mig om ni vill, tävlingen håller på till 19 okt 2016!)
Här hemmavid så har jag dock haft betydligt mycket mer tid på händerna för att laga och äta mat på senaste! Ni som följer mig på instagram har kanske märkt att jag just nu är inne i någon av en asiatisk fas där jag testlagar och äter en massa olika goda japanska, kinesiska och vietnamesiska rätter för att bättre försöka förstå mig på hur de byggs upp och vad som gör dem så jäkla smarriga. I förrgår gav jag mig på att koka en egen Ramensoppa efter att ha kollat på ett gäng avsnitt från David Chang’s roliga serie ”In the mind of a chef” som finns i tre säsonger på Netflix. Den kan jag verkligen rekommendera (även om det ska varnas för att den inte är så värst vegansk…)!
Soppan blev också riktigt smarrig, och är ett superbra sätt att ta vara på överblivna gamla grönsaker som ligger och skräpar i kylskåpet. Släng ner de grövre i buljongen och strimla de finare och lägg dem i skålen tillsammans med nudlarna inför serveringen.
Enkel vegansk ramensoppa med nordiska smaker
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
15 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer