Hej!
Idag är det långfredagen och egentligen ingen dag man borde jobba alls, men jag får nog helt enkelt ta en för teamet idag. I morgon är det påskafton och jag och familjen är nere med min sambos storfamilj nere i vårt sommarhus på Skånes nordvästkust. Vädret är fint, men jag har hört att det tydligen är snöstorm i resten av landet, så i morgon lär vi väl få gräva fram påskäggen ur snömodden…
Om ni är sugna på någonting smarrig till påskfikat i morgon så har jag dock den perfekta efterrätten till er här! Jag är verkligen inte en efterrättsperson, så det finns särdeles få sådana recept här på bloggen, men detta blev jag faktiskt riktigt nöjd med. Grunden i recepten är fantastiska Karolina Tegelaars kladdkaka med kikärtsspad. Under pseudonymen Swedish Vegan (på tal om bra nicknames!) har hon frälst vegosverige med fantastiskt bra bakverk i flera år, så om ni ännu inte gjort hennes bekantskap borde ni omgående surfa in på Kakboken Utan Ägg och Mjölk som är hennes hemvist i etern.
I det här receptet har jag dock bytt ut kakaon mot citronzest, och serverar kladdkakan med en pikant kräm smaksatt med reducerad öl, socker och citronsaft. En vuxen efterrätt om jag någonsin sett en, och fantastiskt smarrigt!
Kakan serverades som efterrätt till min trerättersmiddag under det event som jag kockade på för Brutal Brewing där de släppte sin nya öl Raw Law Raspberry Weissbock, en weissbier smaksatt med färska hallon. Ni kan hitta förrätten – en svampbruschetta med surkål – och mer om själva eventet här, och receptet på huvudrätten – ungerska grillspett med fänkålsstuvning – här.
Servera kakan med apelsinkompott och ölkräm, samt lite citronmeliss.