fbpx

Impossible Foods nära EU-godkännande

Med ett andra positivt utlåtande från EFSA är Impossible Foods nära att lansera sina banbrytande växtbaserade produkter i Europa.

Impossible Foods, en global ledare inom växtbaserade köttalternativ, närmar sig sitt efterlängtade EU-godkännande. Efter att ha fått ett andra positivt utlåtande från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) kan företaget snart lansera sina ikoniska produkter på den europeiska marknaden. Därför är detta ett avgörande steg för företagets ambition att revolutionera matvanor.

Foto: Impossible Foods
Vad är heme och varför är det viktigt?

Heme är en molekyl som naturligt finns i djurkött och bidrar till köttets smak, textur och utseende. Impossible Foods har utvecklat en växtbaserad version av heme med hjälp av precisionsfermentering. Genom att odla jäst i tankar kan företaget skapa en ingrediens som gör att deras produkter både smakar och ser ut som traditionellt kött.

Med detta innovativa tillvägagångssätt har Impossible Foods redan nått stora framgångar i USA, Kanada, Australien och Asien. Nu återstår endast ett slutligt beslut från Europeiska kommissionen och medlemsstaterna innan produkterna kan introduceras på den europeiska marknaden. Dessutom har företaget visat att deras process är säker och hållbar, vilket är avgörande för att få regulatoriskt godkännande.

Impossible Foods framgångssaga

Impossible Foods grundades 2011 av Dr. Patrick O. Brown. Deras flaggskeppsprodukt, Impossible Burger, blev snabbt populär för sin förmåga att efterlikna riktigt kött – både i smak och textur, och till och med genom det “blödande” inslaget. Samtidigt har företaget expanderat sitt sortiment till att inkludera växtbaserad korv, kycklingnuggets och köttfärs.

För att locka köttätare har Impossible Foods nyligen ändrat sin varumärkesstrategi. De har lanserat en ny förpackningsdesign i rött, inspirerad av köttets “craveability.” Dessutom har de förstärkt sin marknadsföring med budskap som “lösa köttproblemet med mer kött,” för att visa att deras växtbaserade alternativ erbjuder ett hållbart val utan att kompromissa på smaken.

Foto: Impossible Foods
Vad betyder detta för Europa?

EU-godkännandet innebär en möjlighet för Impossible Foods att nå en ny marknad och introducera europeiska konsumenter till sina innovativa produkter. Med EFSA:s positiva utlåtande och tidigare framgångar på andra marknader är förväntningarna höga.

Dessutom har företaget lanserat hälsosammare alternativ som Impossible Lite Ground Beef, vilket erbjuder 75 % mindre mättat fett och noll kolesterol jämfört med magert nötkött. Denna produkt har redan fått certifieringar från American Heart Association och American Diabetes Association, vilket stärker företagets ambition att skapa hälsosamma och hållbara alternativ.

Framtiden ser ljus ut

Vi kan knappt vänta på att se Impossible Foods produkter på butikshyllorna i Europa! Med deras unika innovationer och engagemang för både hållbarhet och smak är de redo att revolutionera växtbaserad mat på kontinenten.

Är du redo att prova deras banbrytande alternativ? Håll utkik – förhoppningsvis kan du snart hitta dem i din lokala butik!

Besök Impossible Foods webbplats för att upptäcka deras produkter och recept.

DELA INLÄGGET

Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x