fbpx

Vegokommissionen nylanserar på Jävligt Gott på Vegetariska världsdagen

I dag, på Vegetariska Världsdagen, 1 oktober, nylanseras Sveriges första veganska krogrecensionssajt Vegokommissionen. Kommissionen får en ny hemvist hos Jävligt Gott.se, Sveriges största svenskspråkiga vegoblogg, och når därmed ut till ca 100 000 personer per månad.

Tidigare fick veganer som gick på restaurang vara glada om de fick en sallad eller en trist pasta med tomatsås. Den tiden är förbi. Under de senaste åren har utbudet formligen exploderat, och restaurangguiden Veganistan listar över 700 restauranger och kaféer i hela landet som har veganskt på menyn. Där finns allt från pizza och burgare till fine dining, från vietnamesiskt och indiskt till etiopiskt och italienskt.

Plötsligt har veganer ett nytt problem; frågan är inte längre vilka restauranger som har något veganskt, utan vilka av dem som är bäst.

För att besvara det har några av Sveriges mest rutinerade vegomatbloggare och -skribenter gått samman och bildat Vegokommissionen. Vegokommissionen är en plattform dedikerad till ingående, matnördiga krogrecensioner och belyser den stora spännvidd som finns på restaurangscenen i framför allt Stockholm, Göteborg och Malmö. Även andra städer kommer att dyka upp på sajten. Alla restauranger som har veganskt på menyn kan komma att bli recenserade av kommissionen, och vi publicerar ca 4-8 recensioner i månaden.

– Det är dags att vi som väljer att äta vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med med att få något att äta över huvud taget är förbi. Ett mål med Vegokommissionen är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential det finns för mer och godare veganmat ute i Sveriges krogliv, säger Gustav Johansson, medgrundare och en av recensenterna.

I ett fördjupat partnerskap med vegobloggen Jävligt Gott byter nu Vegokommissionen digital hemvist för att kunna nå ut med sina recensioner till ännu fler.

– För att kunna påverka så många restauranger som möjligt och hjälpa människor att hitta bra veganmat är det viktigt att nå ut till så många som möjligt. I samarbete med Jävligt Gott når vi enklare ut till nyfikna restaurangbesökare som söker efter bra vegomat på internet, säger Jenny Luks, också hen medgrundare och en av recensenterna.

Vegokommissionens medlemmar är:

Gustav Johansson – driver matbloggen Jävligt Gott, vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2016, kokboksförfattare.

Rasmus Klockljung – driver matbloggen Vegologi, grundare av och redaktör för restaurangguiden Veganistan, kokboksförfattare och frilansskribent.

Jenny Luks – frilansjournalist, driver den veganska nyhetssajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg, matskribent i tidningen Syre.

Johan Lundgren – driver matbloggen Gaashud, frilansande matskribent och kokboksförfattare.

Presskontakt: Rasmus Klockljung, rasmus.klockljung@vegokommissionen.se, 076-1155877

Sajter och sociala medier:

www.vegokommissionen.se och/eller www.javligtgott.se/vegokommissionen (bägge fungerar)

@vegokommissionen på Facebook, Instagram och Twitter

Gustav: www.javligtgott.se

@javligtgott på Facebook och Instagram

Rasmus: www.vegologi.blogspot.se/www.veganistan.se

@vegologi på Facebook, Instagram och Twitter, @veganistanse och @glassatallabok på Facebook

Jenny: www.vegangoteborg.se

@vegangoteborg på Facebook och Instagram

Johan: www.gaashud.se

@gaashud på Facebook och Instagram

DELA INLÄGGET

Relaterade taggar:Artiklar, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x