Hej!
Hoppas allt e fint med er! Den här veckan spenderar jag på GastroNord, Sveriges största restaurang och storköksmässa där jag bland annat har bidragit med att sätta upp halva menyn på den nya stora Street Food restaurang som finns inne på mässområdet, och föreläser och håller workshops på olika teman hela veckan igenom. MEN, förra veckan stod jag i köksstudion och lagade en massa goda grillrecept baserade på Anammas nya forbara färs som ni kommer att bjudas på här under sommaren!
Som jag skrev om för någon vecka här sen så har jag och Anamma teamat ihop för att till å börja med hjälpa er med allt ni kommer behöva veta kring deras nya formbara färs och grillsäsongen i sommar. Först ut var hamburgaren jag lagade tillsammans med Burgerdudes, och nu kommer här ett recept som jag ta me tusan är ÄNNU mera peppad på! Hemmagjord veganchorizo!
Det här är roliga grejer mina vänner. Jag har länge varit ganska sugen och peppad på att försöka testa att göra egna veganska korvar, men har haft ett (kanske orimligt, jag vet inte) lite för stort motstånd mot att ställa mig och börja knåda och koka seitan för att få till en schysst vegokorv. Så det har helt enkelt inte blivit av. Det har helt enkelt känts lite för meckigt och svårt att hitta något bra sätt att få till en riktigt bra korv utan att behöva böja sig totalt baklänges. Samtidigt vill man ju göra sin egen vegokorv. De som finns i butik är ju helt enkelt för trista. Inga ”riktiga” ingredienser, bara en massa söndermalda homogena röror pressade till korvform. Och det är inget fel på det om man vill ha sig en vanligt grillkorv, men om man vill ha sig något mer då? Om man vill ha en lyxig, over the top, vräkig och lyxig jävla banger? Då får man faktiskt se till å göra sin egen.
Jag säger inte att anamma totalt har frälst även korvsverige här med sin formbara färs så som de gjort med hamburgarna, MEN det går att göra korv med den och det går faktiskt förvånansvärt bra! Framförallt när du gör den här typen av lite lyxigare ”färska” typen av korv, där det är helt okej att ha en lite grövre konsistens på korvfyllningen och där du vill ha redigt med smak. Och, framförallt så är det väldigt enkelt! För att illustrera precis hur enkelt det är så har jag gjort en video här för att visa precis hur jag gjorde min egen chorizo. Hoppas ni tycker att receptet e inspirerande och att ni får till några egna spännande varianter hemma! Självklart får ni krydda och toppa era korvar precis så som ni vill – men så här gjorde jag mina 🙂
Servera korvarna i grillat korvbröd med paprikaröra, aioli och strimlad persilja på toppen!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂