fbpx

10 tips för riktigt god klyftpotatis

I fredags, till min Champignions au vin, gjorde jag riktigt jävla lyckad klyftpotatis. Jag tänkte dela med mig av mina trix, men mest ville jag bara skryta med bilden på dem. Vackra va?:D

Här är 10 tips för att få dem riktigt fina:

1. Lämna skalet kvar och använd bara fast potatis

2. Klyfta dem i lika stora bitar. Undvik framförallt för stora bitar.

3. Använd mycket och god olivolja. Inte bara lite för smakens skull, du vill ge dem en rejäl stekyta, nästan frityraktig, och för det krävs fett. Vill du ha nyttigare mat, ät något annat.

4. Färska örter. Framförallt rosmarin och timjan.

5. Flingsalt, en rejäl nypa, och nykrossad svartpeppar, också det en rejäl nypa.

6. Hela vitlöksklyftor som får rosta med, gärna många.

7. En stor plåt eller flera stycken mindre. Du vill att alla potatisar ska ha kontakt med plåten eller formen och ligga fritt. Ligger de ovanpå varandra lagas de ojämnt och riskerar att bli mosiga.

8. Vänd potatisen två eller tre gånger under tiden, försiktigt med en tång eller stekspade så att stekytan fördelas jämt och så att de inte går sönder.

9. Lär känna din ugn. Du vill ha grilleffekt och du vill ha hög värme. Jag som har gasugn har undervärme, det innebär att stekytan kommer på undersidan, har du övervärme får du den på översidan. Smaka på potatisen för att veta när den är klar. Utgå ifrån 250 grader i 20 minuter och testa dig framåt. Låt dem stå på eftervärme i ugnen för att hålla värmen när de är klara.

10. Gör alltid mer än vad du tror kommer att gå åt. Det går alltid åt.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!