fbpx

5 tips för att lyckas med Oatlys produkter


Hej!
Jag tänkte passa på att dela med mig av en del av min gedigna erfarenhet av att laga mat med Oatlys produkter. Till skillnad från mjölk och grädde, som ju mer eller mindre är detsamma oavsett vilket företag du köper dem ifrån så beter sig ofta vegoprodukter från olika tillverkare sig väldigt olika då de har olika råvaror och tillverkningssätt.
Jag tänkte därför att jag snabbt skulle ge er några av mina absolut bästa tips och trix för att lyckas med Oatlyprylar, helt enkelt för att det kommer att göra er till snäppet bättre vegokockar 😉

  1. iFraiche är perfekt i kalla såser! Om du ska göra en dipsås, en kall yoghurtsås eller en vitlökssås så kommer iFraiche att vara perfekt. Den har en mild och neutral smak som lätt tar åt sig av andra kryddor och en krämig konsistens som är perfekt istället för gräddfil eller matlagningsyoghurt. Den har en lätt havresmak som vissa gillar och vissa inte. Det enklaste sättet att dölja den är dock att blanda upp såsen med lite citron, salt och peppar, eller andra starkare kryddor som till exempel vitlök.
  2. På Mackan är det perfekta creme fraichesubstitutet! På Mackan, Oatly’s ”färskost” är en betydligt mycket syrligare historia än den neutrala iFraichen, och dessutom tjockare och krämigare (ja lite som mjukost typ). Den passar perfekt i grytor och pastarätter där du annars skulle använt creme fraiche. Rör ner den de sista 5 minuterna i en pastarätt eller gryta för det där typiskt syrliga och krämiga slutresultatet. Om du dock bara vill ha en krämig och lite sötare gryta så ska du använda…
  3. iMat som slår matlagningsgrädde med hästlängder. Här kommer havreprodukternas naturliga sötma fram perfekt. Precis som vanlig grädde är iMat söt och fet och om du kokar ihop den reduceras den ner till en tjock och krämig sås. Med 12 % fetthalt är den ungefär lika fet som matlagningsgrädde. Du måste också testa att koka ihop den med gelésocker och göra pannacotta. Otroligt smarrigt! Fördelen är också att iMat har en betydligt mycket bättre fettsammansättning än grädde med en stor mängd omättat fett och låg halt mättat.
  4. iKaffe är en krämigare variant av Oatlys vanliga havredryck med lite extra stabiliseringsmedel tillsatt för att klara av det varma och syrliga kaffet utan att skära sig. Den extra krämigheten gör dock att den också funkar perfekt i oatshakes!
  5. Och sist – gör pannkakor på havredryck istället för mjölk! Fungerar perfekt att byta rakt av, minskar klimatpåverkan avsevärt och är jättegott. Byt dessutom ut äggen mot 3 msk kikärtsspad per ägg så vips har du veganska pannkakor. Svårare än så är det faktiskt inte. 🙂

Och en bubblare. Havremjölk till gröten på morgonen is the shit. Jag har alltid tyckt att havremjölk ändå smakar lite så där som komjölken gjorde efter att ha gonat runt ett tag med gröten i tallriken på morgonen. Dvs rackarns gott! Och om man då bara kan ta omvägen förbi komjölken och gå direkt till gå, så varför inte? 😉
Förresten. Visste ni att ni att en liter havredryck har hela 80  % lägre klimatpåverkan än en liter mjölk? Just sayin… Det är inte bara gott för magen.
Vilka är dina bästa Oatlyhacks?

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
6 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!