fbpx

Asiatiska BBQ TZAYfiléer med nudelsallad


Hej!
För två veckor sedan hade jag ett event hemma hos mig där jag bjöd in ett gäng bloggare och andra roliga människor på en asiatiskt inspirerad middag. Jag skrev om det och förrätten jag bjöd på förra veckan i det här inlägget, och här tänkte jag fortsätta på det temat och ge er recept på huvudrätten också!
Upplägget på eventet och maten var någon sorts ganska spretig tolkning av vad asiatisk mat kan vara. Jag är ju ingen tränad thai- eller vietnamesisk kock så det blir lite vad det blir ibland. 😉 Men som jag brukar säga, det viktigaste är inte att det är exakt som originalet utan snarare att det blir jävligt gott!


För några månader sedan kom TZAY ut med ett gäng nya produkter baserade på deras klassiska vegobitar. Dels naturellt kryddade färskvaror i både bitar, spett, strips men också de här roliga nya filéerna. De är ungefär fyra, fem gånger större än en vanlig TZAYbit och har ett riktigt köttigt tuggmotstånd. Inte riktigt den fibrösa konsistensen från en bit oumph, men rejält mycket tuggigare och rejälare än en bit quorn om ni förstår vad jag menar. Och just filéer är något jag saknat på marknaden än så länge! Det är i stort sett bara quorn som haft något som ens kommit i närheten av ett kycklingbröst, och även om dessa nya TZAYfiléer snarare är vaktelfiléer så är de väldigt goda och mångsidiga. Här valde jag att marinera dem i en enkel BBQ sås gjord på ingefära, soja, sesamolja och vitlök som de penslades i löpande medan jag grillade dem i ugnen. De blir nog minst lika goda, om inte ännu godare direkt på grillen också!
Till det serverade jag en fräsch vietnaminspirerad nudelsallad med en massa färska örter, nötter och färsk lime. Hur gott som helst!

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!