fbpx

Återbesök på Bröderna Olsson

Som ni kanske märkt så har jag inte bloggat på ett tag. På ett ganska långt tag faktiskt. Jag vet inte om det är en mindre höstdepression, om det är så att pressen blivit för stor eller om jag helt enkelt tröttnade där ett tag, men nu känner jag iaf att det börjar komma lite på bättringsvägen. Vi får se, jag lovar ingenting.

Även om jag har varit dålig på det här med att skriva så har jag dock varit ute och ätit en hel del på senaste, lagat en massa grejer och tänkt en massa runt mat. Så efter att ha svängt förbi i kväll på releasen av det nya numret av Mat och Vänner så tänkte jag försöka bryta torkan.
För nu nästan fyra veckor sedan så var jag och Sarah på Bröderna Olsson igen. Sarah hade aldrig varit där och käkat (vilket jag förstått är ganska vanligt), utan endast sett det som ett typisk rock-ölhak så jag var dead set på att öppna hennes ögon inför vitlöksundret.
Jag var själv där i våras och recenserade deras hamburgare och over all stil på stället, så läs gärna den texten om ni vill veta mer om vad det är för ett place, men den här gången tänkte jag istället skriva en rad om deras vegetariska fembönschili. Det var första gången jag åt den, men långt innan dess låg den till inspiration för den här varianten på min egen chili.
Jag var ganska spänd – vad jag vet så är det den enda äkta vegetariska chilin som serveras på restaurang i Stockholm, och då inte av vilken restaurang som helst. Bröderna Olsson är nämligen huvudarrangörer av den årliga tävlingen ”Chili Cookoff”  och är självklart även av av flertalet restauranger i Stockholm som är med och tävlar.
In på bordet kom den här skapelsen. En matig och fast chili, spängfylld med bönor och vitlök. Den hade en tydlig tomatbas och var ganska lagom stark, även om jag nog själv skulle ha kunnat ta den snäppet starkare. Den följdes åt på tallriken av hemmagjorda nachos, oststavar, en halverad majskolv och en redig klick gräddfil. Helhetsbetyget skulle jag väl sätta till en 3,5. Gott vare, men ärligt talat inte så sjukt exeptionellt. Framförallt tyckte jag att de kunde filat lite mer på looken och serveringen. Det kändes lite.. basic?
Men men, om ni som jag gillar chili, inte har något emot att lukta vitlök i en vecka och vill ha redigt jävla käk så rekommenderar jag starkt ett besök till Bröderna Olsson. De tar absolut det här med vegetarisk mat på allvar, även om de kanske har ett halvt snäpp kvar till fulländning.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!