fbpx

Auktion till förmån för Rojava

Middag och Föreläsning !

Till förmån för Stödgalan, Humanity For Change In Rojava auktionerar jag ut en middag med mig som kock och en föreläsning med mig till högstbjudande! Alla intäkter går oavkortat till insamlingen, läs mer om den och galan här nedanför! Redan nu är Zara Larsson och Benjamin Ingrosso bekräftade att delta!

Ni kan köpa biljetter till galan här.

Om Middagen

Det ni köper är en kväll med mig, Gustav ”Jävligt Gott” Johansson som er hemmakock. Jag står för råvarorna och tar mig vart i Sverige ni må befinna er på egen bekostnad. Ni står för ev. alkohol och lokal. Middagen ni kan vara fritt antal personer upp till 12 personer och det är helt upp till er om ni vill hjälpa till att laga maten som en mindre matlagningskurs eller om ni vill att jag ska laga den åt er.

De här kvällarna brukar vara väldigt uppskattade och jag gör dem sällan nu förtiden förutom i liknande sammanhang, så detta är ett unikt tillfälle att få hem en av Sveriges främsta vegokockar till ert kök!

Auktionen avgörs 16.30 på söndag 24:e november under stödgalan!

Om Föreläsningen

Det ni köper är en föreläsning med mig, Gustav ”Jävligt Gott Johansson” på mellan 60 minuter + tid för diskussion. Det är min nya föreläsning som jag har utvecklat med erfarenhet från dels mina tre år som proffesionell matbloggare, kokboksförfattare, utbildare och debattör i och kring vegomat, men också från mina åtta år tidigare som verksamhetschef och projektledare inom ideell sektor.

Jag delar med mig av mina avgörande insikter om vilken typ av kommunikation som faktiskt fungerar för att skapa förändring i människors beteende och vad vi både som samhälle och som individer behöver göra om vi vill nå verklig hållbarhet. Med utgångspunkt i min egen resa ger jag konkreta verktyg för hur ni kan kommunicera med oliktänkande, hur vi faktiskt får folk att ta in förändringsbudskap och inte minst – hur vi fixar biffen med jävligt god vegansk mat.

Föreläsningen passar perfekt för företag och organisationer som arbetar med förändrings, kommunikations och hållbarhetsarbete, men lika väl för skolor, arbetsplatser eller andra offentliga sammahang där inspiration och den egna handlingen är fokus. Den går att anpassa för att vara mer fokuserad just på mat, eller för att ta ett bredare anslag kring hållbarhet. Det är helt upp till er!

Vanligtvis är priset för en sådan här föreläsning 25 000 kronor + moms, så detta är ett fantastiskt tillfälle att inte bara göra ett klipp utan också bidra till något viktigt och bra då alla intäkter går oavkortat till insamlingen för Rojava.

Auktionen avgörs 16.30 på söndag 24:e november under stödgalan!

Om Humanity For Change in Rojava och Insamlingen

Klicka här för att komma till ett facebookevent för galan där ni kan läsa mer eller gå direkt hit för att köpa biljetter till galan där bland annat Zara Larsson och Benjamin Ingrosso kommer att uppträda.

”Bomberna faller återigen över Syrien – denna gång i Rojava (nordöstra Syrien). Den 24 november 2019 anordnas en akut stödgala, Humanity For Change In Rojava – Syria, till stöd för de hundratusentals civila kurder, assyrier/syrianer, araber och yezidier som tvingats på flykt undan den turkiska statens militäroffensiv i Rojava.

FNs samarbetsorgan för nödhjälp, OCHA, varnar för att antalet flyktingar kan stiga till uppemot 400 000 människor inom kort. Situationen är idag akut, hjälporganisationen Läkare utan gränser meddelade den 14 oktober 2019 att de tvingats att evakuera all sin internationella personal i området på grund av bristen på säkerhet. De humanitära behoven är just nu större än någonsin tidigare, situationen förvärras även dagligen av att vintern närmar sig. Resurserna och hjälpen på plats räcker inte till. Det akuta behovet av rent vatten, sjukvård , mat och skydd är stort.

Med Svenska Röda Korset som förmånstagare, i samverkan med Internationella Röda Korset och Röda Halvmånens Federation samt deras lokala partners som finns på plats i nordöstra Syrien och även i dialog med Kurdiska Röda Solen, kommer intäkterna att gå till att förse civila i nordöstra Syrien med rent vatten, sjukvård och annat typ av stöd som behövs.

Enligt Amnesty International är situationen i nordöstra Syrien mycket allvarlig. Amnesty Internationals generalsekreterare, Kumi Naidoo, uttalade den 19 oktober 2019, följande:

”Den turkiska militära offensiven i nordöstra Syrien har fullständigt ödelagt den syriska civilbefolkningens liv. De har ännu en gång tvingast fly sina hem, och de lever i ständig skräck för urskillningslösa bombningar, borföranden och utomrättsliga avrättningar. Den turkiska militären och deras allierade har visat upp en fullständig brist på respekt för civila liv. De har attackerat bostadsområden och där dödat och skadat civila.”

Stödgalan, Humanity For Change In Rojava – Syria, kommer att äga rum den 24 november, kl. 15.00, på Norra Bantorget i Stockholm City Conference Centre. Ett stort tack riktas till stödgalans generösa samarbetspartners, City Conference Center i Stockholm, Folkets hus & Parker och Hoss Agency vars hjälp möjliggjort att galan kan bli av.”

För mer information besök eventet på facebook.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!