fbpx

Bakpotatis med vegansk tonfiskröra

I annonssamarbete med Hooked Foods

Hej mina vänner! Jag hoppas allt är fint med er! Som ni säkert såg så gjorde jag ett stort samarbete tillsammans med Hooked Foods tidigt i somras där jag tog fram ett recept som de sedan turnerade Sverige runt med i sin veganska fiskbil. Det blev en riktig succé och var ett sjukt roligt litet projekt.

Nu äntligen kommer Hooked Foods ut med sin första konsumentprodukt i matbutiker, efter att bara ha funnits tillgänglig för restauranger under våren. Det är tre olika veganska tonfiskröror med Toonish och tomat: en clean med bara tomat. De finns att köpa från och med vecka 36 (dvs för två veckor sedan!) på Coop, CityGross och Mathem. De finns också på ett par utvalda ICA butiker och kommer dyka upp på ett antal Hemköp också framöver. Men just nu är Coop, City Gross och Mathem dina bästa vänner för att hooka lite toonish!

Sedan tidigare finns Hooked dock att avnjuta på ett gäng restauranger! I Stockholm finns de på Mahalo och Sthlm Brunch Club och i landet finns de på Hawaii Poké och sedan nyligen också på Pressbyrån och 7eleven i den nya Spicy Toonish baugetten!

De här första produkterna är supergoda och enkla att använda i pastor, röror, på pizza eller precis bara så som de är! Toonish gör sig väldigt bra tillsammans med tomat och påminner lite om makrill i tomatsås.

Jag kan inte med ord nog säga hur bra jag tycker att det är att Hooked Foods finns och att de satsar så hårt på att utveckla riktigt grymma växtbaserade alternativ till fisk. Allt för många reflekterar inte över sin konsumtion av fisk och vilka konsekvenser den får i form av överfiske av haven och stora mängder bifångst och trålning som drabbar allt ifrån hajar och delfiner till känsliga ekosystem på havsbotten m.m. För att vi ska kunna få fler att reflektera över sitt fiskätande, och att känna att det är ett rimligt alternativ att äta mindre fisk så är det superviktigt att det finns bra alternativ! Jag tror att många ser fisk som det ”bättre” och mer hållbara alternativet, när det verkligen är långt ifrån så. För att ändra på det så är Toonish ett otroligt viktigt steg på vägen.

Här har ni ett, om du frågar mig riktigt smarrigt exempel på vad ni kan använda Toonishrörorna till! Du kan använda vilken av de tre rörorna du vill ärligt talat i och med att jag tillsätter både chili och vitlök till själva mixen 🙂

Bakpotatis förresten. Kan vi snacka lite om hur gott det är? Verkligen något jag har haft lite för mycket fördomar om känner jag. Så kan vi inte ha det. Mer bakpotatis till folket!

Bakpotatis med vegansk tonfisk och tomatröra, 2-3 portioner

 • 2-3 bakpotatisar
 • Kruspersilja till topping
 • Färsk rödlök till topping
 • Lite kallpressad raps eller olivolja att droppa över

Röran

 • 1 burk Toonish Tomat, valfri sort
 • 2 st hela ättiksgurkor eller 8 skivor
 • 1/2 rödlök
 • 1 tomat
 • 1 klyfta vitlök
 • 1 dl hackad persilja
 • 1 dl växtbaserad majonnäs
 • 1 stänk tabasco eller chiliflakes efter smak
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1/2 tsk socker

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

gjord på Hooked Toonish

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!