fbpx

BBQ baked beans med grillad sötpotatis


Hej!
Jag vet att det ibland blir lite mycket vegokött här på bloggen, och jag tänker inte ursäkta mig. Jag gillar det! Men det betyder verkligen inte att det är det enda jag äter, eller för den delen grillar.
Det finns otroligt många goda grillrecept som innehåller massor av andra grejer än vegokött och vegofärs. Ta bönor till exempel!  Bönor är en fantastisk sak att grilla. Kanske inte på spett, men absolut i grytor och som burgare.

Det här är ett recept inspirerat av den gamla cowboyrätten bruna bönor. Du kan göra det lätt för dig själv och helt enkelt hacka lite morötter och lök, koka dem i BBQ sås och sedan värma upp lite bönor i såsen, eller så kan du göra som jag här och göra din egen sås från grunden. Det är en del kryddor, men är i stort sett bara att röra ihop och koka!
Dock är det i stort sett samma sås. En riktigt mustig sås, som gärna får ta smak av grillen och elden med milda och mättande bönor. För att göra rätten komplett lägger jag ett gäng hela sötpotatisar på grillen som får bakas medan grytan kokar klart. Skalet bakar potatisarna inifrån, och de blir supersaftiga och möra med en lätt rökig ton som funkar perfekt till sötpotatisens egna sötma. Med all sötma i både potatisen och såsen så är det dock jätteviktigt att möta upp med rejält med syra från lime och hetta från tabascon. Tillsammans blir det magi!

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!