fbpx

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

IMG_4790 (1024x768)
När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med typ olja/ketchup och lite kryddor som får koka ihop tillsammans med porken i ugnen när den grillar.
Det tycker jag känns supertrist. Efter att ha googlat en hel del på orginalet så framgår det med all tydlighet att pulled pork – det gör man med en redig bbq-sås, och då ska fan också fooled pork göras med en redig bbq-sås!
Det här är mitt grundrecept som jag landade i. Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i. Det gör absolut att såsen smakar mer spännande än om man bara slängt ihop lite kryddor och ketchup. Måtten är ungefärliga då jag själv bara höftade. Smaka av löpande så får du nog till det!
Inspirationen kommer främst härifrån, Serious Eats Kansas City Style Barbeque Sauce. Sött, kletigt och smarrigt.

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



DELA INLÄGGET

Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

10 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
10
0
Kommentera gärna! :)x
()
x