När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med typ olja/ketchup och lite kryddor som får koka ihop tillsammans med porken i ugnen när den grillar.
Det tycker jag känns supertrist. Efter att ha googlat en hel del på orginalet så framgår det med all tydlighet att pulled pork – det gör man med en redig bbq-sås, och då ska fan också fooled pork göras med en redig bbq-sås!
Det här är mitt grundrecept som jag landade i. Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i. Det gör absolut att såsen smakar mer spännande än om man bara slängt ihop lite kryddor och ketchup. Måtten är ungefärliga då jag själv bara höftade. Smaka av löpande så får du nog till det!
Inspirationen kommer främst härifrån, Serious Eats Kansas City Style Barbeque Sauce. Sött, kletigt och smarrigt.
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂