fbpx

Biffar på Formbar Färs

med ärta med vårprimörer

Hej vänner! Hoppas allt är fint med er och att ni är peppade inför påsken, oavsett om vi i år får fira den hemma med familjen snarare än med stora tjocka släkten på sommarstället.

Ja, den här påsken lär verkligen gå till historien som något utöver det vanliga. Hela Sverige sitter hemma i karantän på grund av Corona samtidigt som våren spirar utanför fönstrena. Det är väldigt konstigt det hela…

Jag och min familj skulle ha åkt ner till Skåne helgen innan påsken, men så blir det ju inte nu. Det känns supertråkigt, men samtidigt så är det här en sits vi sitter i tillsammans och då tycker jag att man får försöka göra det bästa som går av det hela!

Jag tänker i alla fall göra mitt absolut bästa för att se till att vi har gott om rackarns god påskmat att festa på här i veckan!

Som ni kanske vet så har jag jobbat tillsammans med Anamma nu i flera år och är ett enormt fan av deras formbara färs som nu för någon vecka sedan kom ut i en rejäl uppfräschning! De har nämligen släppt sin otroligt populära formbara färs med ett nytt recept baserat på ärta! Det betyder inte att den gamla formbara färsen försvinner, men det finns helt enkelt mer att välja på nu.

Den nya formbara färsen med ärta är lite ljusare i färgen, och har en lite annan smak med en lätt ton av ärta. Det bästa sättet jag kan beskriva det är att den har en mild ton av beyondburgare typ? Inte alls lika starkt som beyond, men en lätt ton av det som jag har kommit att känna igen som ”ärtsmaken”. Jag tycker personligen att den är väldigt god!

Jag har inte hunnit jobba så mycket med den än så länge, men min uppfattning är att den både är lite godare och lite saftigare än den gamla färsen. Det kan dock handla om att jag fick till ett jävligt bra recept här nedan också som gjorde den god och saftig 😛 Men jag tyckte att den blev saftigare än jag hade förväntat mig utifrån mina tidigare erfarenheter.

I övrigt beter den sig väldigt lik den gamla formbara färsen från anamma när du tinar och formar den. Så inget konstigt där! Gillar du den förra kommer du gilla denna!

Den stora fördelen är ju dock så klart att den är gjord av ärta som är en grym råvara, och som på sikt kommer kunna ge svenska bönder en mycket större möjlighet att vara med och producera framtidens gröna råvaror!

Förutom den nya formbara färsen så släpper de samtidigt nya vegoköttbullar och nuggets på ärta som ni hittar i frysdisken allesammans.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med vårprimörer och örtsås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!