fbpx

Bilder från gårdagens matlagningstävling med Ta Fram Det Bästa

img_5229
Hej!
Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Ta Fram Det Bästa – där vi lyfter hur grymma deras olika produkter är som smakförhöjare i vegetarisk matlagning. 🙂
I går kväll hade jag det stora nöjet att vara inbjuden att delta i en rolig matlagningstävling som Ta Fram Det Bästa arrangerade på Urban Delis matstudio på Luntmakargatan. Jag och Linda Råstam från Lindas Matstuga mötte varandra head on i en sjukt intensiv nyårscookoff där vi hade fått ta fram varsitt recept baserat på dels Ta Fram Det Bästas produkter – Kikkoman soja, Tabasco chilisåser, Grey poupon dijonsenap och Colman’s senapspulver – samt ett gäng olika råvaror som kom i en så kallad ”secret food box” för några veckor sedan.
img_5153
img_5154
Receptet jag lagade kommer i ett inlägg senare i veckan, när jag har fått pli på alla mina bilder, men jag kan glatt meddela att det tog mig hela vägen till vinst i den lilla tävlingen 😀 Så jävla stolt alltså! Första gången jag tävlar på det här sättet, så det var kul att se att både mina nerver och mina recept höll hela vägen 😉
Juryn som bestod dels av en representant från Ta Fram Det Bästa, men också av två stycken välrenommerade kockar och krögare gav mig en riktig fin motivering där de särskilt lyfte hur väl jag lyckats få in Ta Fram Det bästas egna produkter och gjort en egen touch på en väldigt trendig maträtt (dvs tacos!).
img_5144
img_5163
img_5162
Maten jag lagade var en liten avsmakningsrätt med tre sorters små tacos, en svensk, en japansk och en mexikansk, lite cheesy döpt till ”Tacos För Maten”. Jag ville visa upp smaker jag själv älskar och tycker är representativ för den mat jag gillar att laga, samtidigt som det skulle kännas lyxigt och framförallt vara gott! Receptet får ni som sagt lite senare i veckan, men här kommer lite bilder från eventet.
Linda lagade en skaldjurscoctail med jalapenjopopcorn, och vann å sin sida publikens röster, så man kan ju faktiskt säga att det blev oavgjort! Kul var det oavsett, och sjukt intensivt. Men jag ska nog aldrig göra det här med mattävlingar till min grej. Jag är stressad nog som det är! 😛
Alla bilder är tagna och utlånade av Ta Fram Det Bästa:s egna fotografer från eventet.
img_5237
img_5177
img_5176
img_5170
img_5158
img_5141
img_5092
img_5055
img_5020
img_4992
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Tävlingar, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!