fbpx

Blomkålstacos hos Clara Henry i P3

IMG_4061
Hej hej!
Igår, på självaste midsommarafton, hängde jag hos Clara Henry i P3 och snackade vegokäk och grillade Sveriges nationalrätt med en twist – blomkålstacos! Ni kan lyssna på programmet i efterhand på deras hemsida, här.
Tanken var att göra ett lite mer ambitiöst och avancerat program än vad de brukar göra och sända livematlagning från studion. De hade en liten lägenhet där ett par av rummen var ombyggda till studiolokaler, ett kök och en hyfsat stor innergård som vi klämde in oss 8 pers i, svettades, skrattandes och hackades diverse olika grönsaker och frukter för glatta livet.
Att sända två timmar live är en väldigt hektisk upplevelse kan jag intyga. Framförallt när man försöker tajma att laga mat samtidigt. Tack och lov hade jag haft huvudet med mig att förbereda det mesta i förväg, så det enda jag behövde se till å fixa på plats var att trä upp blomkålen på sina spett, hacka salsan, grilla och sen servera. Vilket inte var det lättaste (vilket ni kan se på de aningen brända blomkålsbuketterna.. :P). Men jag fick god hjälp!

[hr]

IMG_4074
IMG_4064
IMG_4082
Oavsett vad. Här är receptet på blomkålstacosen som jag serverade. Jag skapade det för att serveras på Bergmanveckan nu den kommande veckan då jag ska hänga i hela sju dagar tillsammans med Orlando’s Jamaican och rodda smarrigt karibiskt krubb till besökarna där.

IMG_4106
IMG_4088
 

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredDELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med mangosalsa och picklad lök
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!