fbpx

Boken Vego i Världsklass är här!

Nu släpps boken !

Pressmeddelande – Läs boken, ät vego – och prestera i världsklass

Nu släpps boken Vego i världsklass – som utmanar fördomar om vegetarisk mat och vägleder dig med en aktiv livsstil att ställa om till en grönare kost. Från och med den 10 augusti finns boken i handeln. Den är fullmatad med klimat- och näringsberäknade recept och Världsnaturfonden WWFs och Sveriges Olympiska Kommittés expertkunskaper kring vegetarisk mat, miljö och träning.

Gustav Johansson matentreprenör, Linda Bakkman SOK och Anna Richert WWF har skrivit boken Vego i världsklass. Foto: Kajsa Göransson/Norstedts

Boken lanseras nu på lördag den 10 augusti på evenemanget Olympic Day i Kungsträdgården i Stockholm, en dag då barn och ungdomar får prova på olika idrotter gratis tillsammans med lokala idrottsföreningar och olympier. Bokens författare är på plats mellan kl. 12 och 14 för att svara på frågor om vegetarisk mat och träning. Detta är första gången boken finns till försäljning och det kommer också finnas chans att vinna boken i en tävling där vuxna och barn tävlar tillsammans.

Boken Vego i världsklass är 350 sidor lång. Den är skriven av Anna Richert, matexpert på Världsnaturfonden WWF, Linda Bakkman, näringsfysiolog och kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté och Gustav Johansson, matentreprenören bakom matbloggen Jävligt gott. Huvuddelen av bokens 120 recept är framtagna av Gustav Johansson. Alla recept i boken är klimat- och näringsberäknade. För att inspirera läsarna till att laga rätterna finns vackra färgbilder till varje recept, tagna av Stefan Wettainen.

– Med den här boken vill vi visa att det är gott, enkelt och spännande att laga mat som håller oss inom planetens gränser. En förutsättning om vi ska klara utmaningen är att omställningen till en grönare kost går fortare. Om till och med våra svenska olympier kan börja äta mer vego – då kan du och jag också göra det! säger Anna Richert.

Charlotte Kalla, Hanna Öberg, Peder Fredricsson, André Myhrer och Max Salminen som alla är olympiska medaljörer och ambassadörer för projektet delar i boken med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik.

– Vi på SOK och WWF har lärt oss väldigt mycket i det här projektet. Det är faktiskt möjligt att äta mat inom planetens gränser som tillgodoser närings- och energibehovet hos högpresterande idrottare. Det är fantastiskt kul att kunna dela de här kunskaperna och recepten med alla människor i vårt land som lever ett aktivt liv. Du behöver inte vara elitidrottare för att ha nytta av den här boken och du behöver inte vara vegetarian för att äta vegetariskt, säger Linda Bakkman.

__________

Fakta Vego i Världsklass:

Projektet Vego i världsklass drivs av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté gemensamt med stöd från Postkodlotteriet. Syftet är att öka kunskaperna kring vegetarisk mat och träning och ta fram hållbar, näringsberäknad vegetarisk mat för högpresterande idrottare. Genom det visar organisationerna att det är möjligt för fler att ställa om utan att kompromissa med hälsa eller prestation.
 

  • Läs mer om Vego i världsklass här
  • Beställ boken via exempelvis Bokus eller Adlibris.
  • Läs mer om Olympic Day 10 augusti här

För frågor, kontakta:

Anna Richert, matexpert WWF, tel. 070-637 6878

Nina Schmieder, pressekreterare WWF, tel. 0735-862622

Sofia Nordlund, projektledare Vego i världsklass WWF, tel. 070-6808921

Linda Sandgren, kommunikation SOK, tel. 070-3335722

Linda Bakkman, näringsfysiolog och kostrådgivare SOK, tel. 073-2061447

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Kokböcker, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!