fbpx

Bönburgare och sötpotatisfries med chili och koriander

DSC_2913
Hej!
Livet alltså. Jag måste säga att just nu levererar du grejer jag verkligen aldrig hade föreställt mig. Jag var tillbaks i Borlänge förra helgen. Det var första gången på nästan fyra år. Lillebrorsan fyllde 25 och skulle fira så det vankades hemmafest, utgång och hela paketet.
När jag för tio år sedan flyttade från staden där jag växte upp så var det snarare en flykt än en flytt. En flykt från småstadsmentalitet, gamla mönster och folk som drog ganska tråkiga skämt om vegetarianer och blodiga biffar. Jag får ge dem att det nog var lite oväntat att jag som den enorma köttätaren jag var, skulle gå och bli vegetarian, men ändå. Det var inget folk riktigt kunde relatera till.
DSC_2923 (1)
Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback. Den enda skillnaden var att jag nu kom hem som något av en lokalkändis. Brorsan med bloggen! Halv Åtta-Gustav! Att stå där i köket och höra de här killarna tävla om vem som äter mest vegetariskt kändes ganska märkligt. Även om Borlänge på många sätt är exakt samma jävla håla som jag flydde ifrån (plus ett Ikea och en herrans massa fler parkeringar), så kan uppenbarligen ändå vissa saker förändras.
Även om de kanske bara hade koll på mig för att jag var Simons brorsa, och även om de kanske mest bara var lite artiga och intresserade så var attityderna till vegokäk sjukt mycket mer positiva i det där köket förra helgen än vad jag lämnade bakom mig på perrongen för tio år sedan när jag klev på tåget ner till storstan. Det känns hoppfullt. Om vi till och med kan få med oss kebabpizzekillarna på tåget, då är vi fan på väg någonsans.
Nåja, för att fira det, och det faktum att jag ju gått och släppt BBQ kokbok så får ni hela två stycken köttfria och 100 % växtbaserade recept att svulla på i sommar! Friesen är ett recept som ni hittar i boken, och som inspirerats av de megagoda sötpotatisfriesen på Prime Burger. Burgaren är en del av mitt quest efter den perfekta bönburgaren. Vi är inte där ännu, men gott vare! Även om de fortfarande är lite för mjuka för min smak…

DSC_2873

DSC_2927

DSC_2926

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DSC_2899

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Sötpotatisfries med chili och koriander
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
10 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!