Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället!
Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Dels för att det är en fantastiskt god rätt som jag är säkert på att de flesta har en egen relation till, men också för att det är en av de där fem rätterna som vegetarianer nästan alltid får käka ute på restaurang i brist på andra alternativ. Det finns absolut en överhängande risk att en hel del av er därute har förätit er på det här alltså.
Men, det betyder inte att det inte är värt att försöka göra en så god egen variant som möjligt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad. Jag utgick ifrån smaker som jag vet passar bra med chêvre och försökte få in så många som möjligt. Jag använde sesamfrön i brist på andra frön eller nötter hemma, helst skulle jag nog ha lite grovhackade valnötter. Men det blev en väldigt god och intressant mix tillsammans med rotsakerna, så jag rekommenderar det absolut!
Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer